Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Trektocht Costa Brava Emporda: Llança - Sant Pere Pescador
Alle 15 foto's tonen

Trektocht Costa Brava Emporda: Llança - Sant Pere Pescador

1 / 15

Costa Brava Emporda Noord

2 / 15

Costa Brava Emporda Noord

3 / 15

Costa Brava Emporda Noord

4 / 15

Costa Brava Emporda Noord

5 / 15

Costa Brava Emporda Noord

6 / 15

Costa Brava Emporda Noord

7 / 15

Costa Brava Emporda Noord

8 / 15

Costa Brava Emporda Noord

9 / 15

Costa Brava Emporda Noord

10 / 15

Costa Brava Emporda Noord

11 / 15

Costa Brava Emporda Noord

12 / 15

Costa Brava Emporda Noord

13 / 15

Costa Brava Emporda Noord

14 / 15

Costa Brava Emporda Noord

15 / 15

Costa Brava Emporda Noord

Zwaarte:
Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 wandeldagen
 • Trektocht door de Costa Brava
 • Natuurpark en moerasgebied
 • Spaanse atmosfeer

Dit prachtige wandelgebied, de Alt Emporda, ligt ten noorden van de drukbezochte plaatsen aan de Costa Brava. Zuidelijk hiervan ligt Baix Emporda. Hier loopt het smokkelaarspad, dat werd gebruikt om uit te kijken naar piraten en dat langs de zee veel aardige doorkijkjes telt.

Wandelvakantie Costa Brava Emporda: Llança - Sant Pere Pescador met bagagevervoer

De wandelroute door Costa Brava Emporda volgt allereerst de GR11 vanuit Vilamaniscle naar de vuurtoren Cap de Creus (het Nationaal Park Cap de Creus).

Het gebied ligt ten zuiden van de grens met Frankrijk en ten noorden van het drukste gedeelte van de Costa Brava met badplaatsen als Tossa de Mar, Lloret de Mar en Blanes. Waar de kust het meest woest is en waar de rotsen idyllische kleine baaitjes omsluiten, hebben de meeste plaatsjes hun oude karakter redelijk weten te behouden, al worden hier ook hoge hotels gebouwd. Het mooiste gedeelte van de Costa Brava ligt hier.

Dit arrangement leidt u door een uitzonderlijk mooi gebied en tevens ontdekt u de geschiedenis en de manier van leven van de kunstenaars die verliefd werden op dit landschap, zoals Picasso, Dalí, Matisse en vele anderen. Ook de overweldigend Spaanse atmosfeer nodigt uit deze regio te verkennen.
lees meerlees minder

Programma Trektocht Costa Brava Emporda: Llança - Sant Pere Pescador

Aankomst in Llançà

U wordt ontvangen door een plaatselijke gids die u voorziet van kaarten en GPS-tracks. Uw overnachting vindt plaats in Llançà.

Etappe 1: Van Portbou naar Llançà

12km

U heeft een transfer van Llançà naar Portbou. U volgt de GR92 (GR loopt door Catalonië naar Valencia), afwisselend langs de kust en de bergen met uitzicht op zee. Alvorens aan te komen in Colera loopt u door de wijnvelden van La Pineda van de wijnmakerij Hugas del Battle. Daarna gaat de route via het Garbet strand en Cabo de Ras naar Llançà. Overnachting in Llançà.

Etappe 2: Van Llançà naar Port de la Selva

13km

U volgt weer de GR11 en passeert het klooster van Sant Pere de Rodes. Dit adembenemende monument heeft zijn oorsprong in 878, hoewel de definitieve bouw dateert uit de 11e en 13e eeuw, toen het een pelgrimscentrum werd. Eenmaal boven gekomen is het raadzaam om ook naar het kasteel San Salvador de Verdera te klimmen. U daalt naar het Cap de Creus met een overnachting in El Port de la Selva.

Etappe 3: Van Port de la Selva naar Cadaques

23-14km

Naar keuze: transfer van Port de la Selva naar de vuurtoren van Cap de Creus (€ 10 p.p. ter plekke betalen) of er naar toe lopen. U passeert Cap de Creus, een magische plek waar de Pyreneeën “eindigen”. Hier komt vaak de wind uit zee, de Tramontana genoemd, waardoor de omgeving van de kaap op een maanlandschap lijkt. Aankomst in Port Lligat langs een schilderachtig, maritiem pad omgeven door oude “droge steen” muren (zonder specie). U passeert nabij het Dalimuseum, waarna u daalt naar Cadaqués. In het verleden was Cadaqués afhankelijk van de visserij en de wijnbouw. In het begin van de 20e eeuw vestigden een aantal bekende Spaanse kunstenaars zich in het pittoreske dorpje, zoals Federico Garcia Lorca, Pablo Picasso en Joan Miró. De surrealistische kunstenaar Salvador Dali had een villa in Port Lligat, dat nu een museum is. Overnachting in Cadaques.

Etappe 4: Van Cadaqués naar Rosas

20km

Dag van contrasten. U volgt een pad door het stille zuidelijk deel van het N.P. naar Cala Montjoi en vervolgens een deel van het Cami de Ronda (smokkelaarspad). Langs grotten en populaire stranden bereikt u Rosas. Overnachting in Rosas.

Etappe 5: Van Rosas naar Sant Pere Pescador

21km

De wandeling voert door Empuriabrava, een stadje aangelegd voor het toerisme waar men dankzij de vele kanalen (totaal 30 km lang) bij de eigen woning met een boot kan aanleggen. U volgt de GR92 naar Aiguamolls de l’Emporda, een waterrijk gebied waar veel vogels nestelen. Overnachting in Sant Pere Pescador.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt, het is uiteraard mogelijk de trektocht te vervolgen met het volgende arrangement van Sant Pere Pescador naar Sant Feliu de Guíxols.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in nette 2* en 3* hotels. U heeft daarbij de keuze uit een standaardkamer of een pluskamer. Kiest u de pluskamer dan verblijft u in een luxer hotel of in een luxere kamer.

Routebeschrijving: U ontvangt de Engelstalige informatie met betrekking tot de wandelingen ter plaatse.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Llançà is ongeveer 1400 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 maart en 30 juni en 1 september en 31 oktober. Indien u wenst te vertrekken tussen 1 juli en 31 augustus zijn beschikbaarheid en prijzen op aanvraag.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

vr 15 mrt 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 721,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • 1x Transfer
 • Bagagevervoer
 • Welkomstontmoeting
 • Kaartmateriaal en GPS-apparaat met daarop de GPX-bestanden
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting
 • Eventuele transfer om route in te korten
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Catalonië kent een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en zachte, regenrijke winters.
Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor deze wandelingen.
Zwaarte: De wandelingen langs de Catalaanse kust variëren van 12 km tot 23 km per dag. De wandelingen voeren langs een rotsachtige kust met hoogteverschillen en het pad voert onder andere over rotsen, over het strand en soms moet u trappen nemen. Enige wandelervaring voor deze reis is wel vereist, daar er af en toe pittig geklommen en gedaald moet worden. Gemiddeld klimt u ongeveer 200 meter per dag.
Bereikbaarheid: Vliegen is mogelijk op Girona of Barcelona. Per trein reist u ongeveer 13 uur.
Overnachtingen en transfers bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het is mogelijk om transfers van en naar de luchthaven te reserveren, u kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van de boeking.
Hond: Niet toegestaan.

De route

Reviews

Dhr. J.J. Broekhuijzen

04-09-2022

Een pittige, zeker met de warmte, mooie wandelreis. Reken op klim- en daalwerk. Wandelstokken zijn
onmisbaar. Geweldige hotels met prima verzorging en goed georganiseerd.

Anoniem

01-07-2019

In één woord 'n geweldige wandelvakantie! Onze gids Wouter heeft ons zeer goed ontvangen en zelfs mijn schoenen die ik in 't hotel vergeten was, nagebracht. Heel erg leuk gehad!

Deley

01-05-2018

Bijzondere en afwisselende wandeltocht met mooie landschappen. Wel tamelijk pittig met veel klimmen en klauteren.

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden