Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
Alle 21 foto's tonen

Trektocht Menorca

1 / 21

Menorca

2 / 21

Menorca

3 / 21

Menorca

4 / 21

Menorca

5 / 21

Menorca

6 / 21

Menorca

7 / 21

Menorca

8 / 21

Menorca

9 / 21

Menorca

10 / 21

Menorca

11 / 21

Menorca

12 / 21

Menorca

13 / 21

Menorca

14 / 21

Menorca

15 / 21

Menorca

16 / 21

Menorca

17 / 21

Menorca

18 / 21

Menorca

19 / 21

Menorca

20 / 21

Menorca

21 / 21

Menorca

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Trektocht op Menorca
 • Ongerepte kust
 • Beschermd natuurgebied van Unesco

Deze prachtige wandelroute is een ontdekkingstocht langs de ongerepte kust van Menorca. Het Camí de Cavalls pad werd aangelegd in 1330 en oorspronkelijk gebruikt om het eiland te verdedigen tegen invasies. Later werd het pad een manier om van dorp tot dorp te reizen, maar uiteindelijk kwam het pad in ongebruik. Na jarenlange protesten door de lokale bevolking werd het hele pad gerestaureerd en is het nu een ideale manier om de prachtige kust te ontdekken.

Wandelvakantie Menorca inclusief bagagevervoer

Menorca wordt ook wel Minorca genoemd, de Spanjaarden zelf noemen het ook wel “Isla Verde y Azul” genoemd. Heuvels vol pijnbomen, indrukwekkende rotsformaties, geisers aan de westkust en prachtige stranden liggen op u te wachten. In combinatie met kleine vissersdorpjes met hun witgeverfde huizen en leuke oude stadjes is Menorca echt de moeite waard. Vergeet vooral de hoofdstad Mahon niet (ook wel geschreven als Maó) met veel historie, cultuur en een autovrij centrum. Het eiland bestaat voor 40% uit beschermde natuurgebieden en staat niet voor niets op de lijst van UNESCO door het prachtige bijzondere landschap en de vele soorten dieren die op het eiland leven.
lees meerlees minder

Programma Trektocht Menorca

Aankomst in Menorca

Aankomst in Menorca. Als u in de ochtend bent aangekomen is dit een mooie kans om de stad Mahon al een beetje te verkennen. Er is een gratis museum waar u alles kunt ontdekken over de historie en de cultuur van Menorca. De kerk Santa Maria is het zeker waard om een kijkje te nemen. In de kerk vindt u een erg bijzonder Zwitsers orgel en een mooi hoofdaltaar. In het oude klooster vindt u nog een traditionele markt en op het grote plein is het altijd genieten op één van de vele terrasjes.

Etappe 1: Van Favaritx Lighthouse naar Es Grau

17km

'S Morgens brengt onze transfer u naar de vuurtoren van Favaritx. De route van vandaag doorkruist het natuurreservaat Albufera des Grau. De wandeling begint in het maanlandschap van Cape Favaritx, met een spectaculair uitzicht over de ruige kust en ongerepte baaien. Het pad leidt naar het strand van Tortuga, een perfecte plek om te zwemmen. Vanaf het strand van Tortuga draait het pad landinwaarts en door het Menorcaanse landschap waar typische droogmuurtjes in perfecte harmonie zijn met de glooiende groene velden. Aan de baai van Sa Torreta zijn het ongerepte zandstrand en de omliggende duinen een favoriete plek van veel trekvogels. U komt aan in Es Grau, waar u het moerasgebied van S’Albufera kunt bezoeken. Vanaf hier gaat u verder naar het strand van Sa Mesquida, waar een transfer u naar Mahón brengt om de laatste 4 kilometer asfalt te vermijden. U overnacht wederom in Mahon.

Etappe 2: Van Cala en Porter naar Sant Tomàs

16,5km

De transfer brengt u naar Cala en Porter waar de wandeling begint en waar u richting het grootste strand van Menorca gaat: Son Bou Beach. Hier bevindt zich een basiliek en een duinlandschap van grote ecologische waarde. Langs de boomgaarden en de lagune van Ses Canessies gaat het landinwaarts tot u in Sant Tomàs arriveert waar u ook overnacht.

Etappe 3: Van Sant Tomàs naar Cala Galdana

12km

Vandaag staat een wandeling door de meest spectaculaire ravijnen van het eiland op het programma. U verlaat het hotel via het strand van Sant Tomàs, aan het begin van de wandeling kunt u de grotten van Es Coloms bezoeken. U wandelt landinwaarts door prachtige velden en de mooiste ravijnen tot aan een idyllisch strandje. Het pad volgt de kust naar een nog mooier strandje en verder naar Cala Galdana via de Algendar ravijn, een paradijs voor vogelliefhebbers. U overnacht in Cala Galdana.

Etappe 4: Van Cala Galdana naar Son Saura

10km

Vandaag heeft u een spectaculaire wandeling langs de prachtige baaitjes van Menorca´s zuidkust voor de boeg. U wandelt naar de baaitjes van Cala Macarella, zonder twijfel één van de mooiste stranden van Europa. Het pad slingert door wilde olijfbossen tot aan het strand met haar schitterende duinen en parelwit zand. Alvorens te arriveren in Son Saura komt u voorbij het strand van Cala Talaier, een ideale plaats om te ontspannen. Een transfer brengt u naar Ciutadella waar u overnacht.

Etappe 5: Van Cala Morell naar Els Alocs

16,5km

De ochtend begint met een transfer naar Cala Morell, waar de wandeling start en u een totaal andere kust ontdekt. De witte zandstranden van het zuiden maken plaats voor een ruige rotskust waar vele roofvogels laag over de klippen zweven. De duinen zijn bedekt met inheemse plantensoorten, zangvogels laten van zich horen en in de lente staan de velden vol met orchideeën. U wandelt voorbij hypogea (ondergrondse waterputten), het kruis ter herinnering aan het verzonken schip de Generaal Chanzy en een necropolis. Het pad gaat verder tot aan het strand van El Pliar waar een transfer u naar Port Fornells brengt. U overnacht in Port Fornells.

Etappe 6: Rondwandeling Port Fornells

15-22km

De laatste wandeldag gaat door één van de best bewaarde en woeste gebieden van Menorca. Een transfer brengt u naar het strand van Binimel·là waar de wandeling begint en u langs drie prachtige stranden leidt. Tijdens de route kunt u er voor kiezen om naar de vuurtoren te lopen (u loopt dan heen en terug over hetzelfde pad, dit is in totaal 7 kilometer), u kunt er ook voor kiezen om dit pad over te slaan: dan loopt u vandaag 15 km. Via de stranden van Fornells komt u aan in Port Fornells, waar een 6de eeuwse basiliek pronkt en de moeraslanden van Ses Salines liggen. Na de wandeling heeft u een transfer terug naar Mahon waar u de nacht doorbrengt.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in diverse 2*, 3* en 4* hotels.

Routebeschrijving: U ontvangt de Engelstalige informatie met betrekking tot de wandelingen ter plaatse.

GPS-tracks: U ontvangt bij aankomst een GPS-apparaat met daarop de GPX-bestanden.

Afstand: Van Utrecht naar Mahon is ongeveer 1788 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april en 31 oktober 2023.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

ma 1 apr 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 983,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • 6x Transfer
 • Bagagevervoer
 • Welkomstontmoeting met een Engelstalige gids
 • Kaartmateriaal en GPS-apparaat met daarop de GPX-bestanden
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Transfers van en naar de luchthaven op Menorca
 • Toeristenbelasting
 • Eventuele transfers om routes in te korten
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Het mediterrane klimaat van Menorca zorgt voor warme zomers met gemiddelde maximum temperaturen van rond de 27° met veel zonuren en slechts zeer weinig regen. De winters zijn mild, waarbij de gemiddelde maximum temperatuur nog rond de 14° ligt. Regen komt in de herfst- en wintermaanden meer voor dan in de zomermaanden, maar het aantal regendagen blijft laag. Lente en herfst zijn ideale wandelseizoenen voor Menorca.
Zwaarte: De wandelingen zijn niet te zwaar en te lang, hoewel dit in de zomermaanden door de warmte zwaarder ervaren wordt. Wel zijn er heuvelachtige gedeeltes, maar met een normale tot goede wandelconditie is deze reis prima te doen.
Overnachtingen en transfers bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Het is mogelijk om transfers van en naar de luchthaven te reserveren, u kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van de boeking.
Bijzonderheden: U loopt deze trektocht met een GPS-apparaat en (ingetekende) wandelkaarten. Er is geen geschreven route beschikbaar.
U ontvangt alle informatie met betrekking tot de wandelingen ter plaatse.
Deze trektocht is geschikt voor wandelaars vanaf 12 jaar.

U verblijft meestal in de volgende hotels:
Hotel Capri in Mahon
Hotel Santo Tomàs
Hotel Audax in Cala Galdana
Hotel Menurka in Ciutadella
Hostal Port Fronells in Fornells
Mocht één van deze hotels geen plek hebben dan zoeken wij een gelijkwaardig alternatief.
Bereikbaarheid: Naar Menorca reist u het snelste per vliegtuig naar Mahon (vliegduur circa 2 uur).
Hond: Niet toegestaan.

De route

Reviews

Wij hebben nog geen review ontvangen voor deze reis, uiteraard ontvangen wij deze graag van u.

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden