Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
Alle 22 foto's tonen

Wandelreis Mallorca

1 / 22

Mallorca

2 / 22

Mallorca

3 / 22

Mallorca

4 / 22

Mallorca

5 / 22

Mallorca

6 / 22

Mallorca

7 / 22

Mallorca

8 / 22

Mallorca

9 / 22

Mallorca

10 / 22

Mallorca

11 / 22

Mallorca

12 / 22

Mallorca

13 / 22

Mallorca

14 / 22

Mallorca

15 / 22

Mallorca

16 / 22

Mallorca

17 / 22

Mallorca

18 / 22

Mallorca

19 / 22

Mallorca

20 / 22

Mallorca

21 / 22

Mallorca

22 / 22

Mallorca

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Verblijf op 2 plekken op Mallorca
 • Stille gebergte met ruige toppen
 • Idyllische stranden en prachtige kliffen

Wandelen in het Tramuntana gebergte op Mallorca, gelegen in het noordwestelijk deel van het eiland. De Sierra de Tramuntana bestaat uit een groen en okerkleurig kalksteengebergte dat steil naar zee afloopt. Het stille gebergte met ruige toppen en geïsoleerde valleien is een verrukking voor wandelaars. Een huurauto is onmisbaar.

Wandelvakantie Mallorca - Tramuntana gebergte

U wandelt in de Tramuntanagebergte op Mallorca langs charmante dorpjes, u passeert kliffen en idyllische stranden, u komt langs uitgestrekte landerijen met sinaasappel-, amandel- en olijfbomen. U bezoekt het klooster waar George Sand en Chopin een winter in 1839 doorbrachten. U overnacht in het klooster van Lluc (3 nachten) en in een hotel aan de kust in Puerto Soller (4 nachten) en maakt voor het vervoer gebruik van een huurauto.

Wandelen in het Tramuntana gebergte op Mallorca
De Balearen bestaan uit een viertal eilanden plus een aantal kleinere. Mallorca is het grootste eiland en de Sierra de Tramuntana vormt de ruggengraat, de hoogste berg is de Puig Major (1445m). De landschappelijke verschillen zijn groot: een ruige kust waar de bergen steil naar zee aflopen en kleine baaitjes (cala’s) omsluiten. Daarachter groene valleien afgewisseld met vlaktes beplant met amandelbomen. Het eiland kent een rijke geschiedenis met allerlei invasies, van o.a. Grieken, Feniciërs, Romeinen , Christenen, Arabieren en Joden die elk weer een bijdrage leverden aan de rijke cultuur van het eiland. In het bedevaartsplaatsje Lluc wordt een beeltenis van de Zwarte Madonna vereerd. Het klooster is bijzonder fraai gelegen binnen een krans van bergen bedekt met steeneiken. Een wandeling door de stille valleitjes biedt het hele gamma aan mediterrane geuren en kleuren. Puerto Soller is een haventje omgeven door sinaasappel- en eeuwenoude olijfbomen. Een pad voert over de bergen naar de Cala Tuent. In Valldemosa bezoekt u het klooster waar Chopin een koude winter doorbracht met zijn geliefde George Sand. Aartshertog Ludwig reed hier te paard een adembenemende route en u kunt deze te voet nalopen. Tenslotte is het door kunstenaars bewoonde Deia een druk door dagjesmensen bezocht dorp– maar niet te versmaden - zeer fraai gelegen dorpje.

lees meerlees minder

Programma Wandelreis Mallorca

Aankomstdag

We hebben een aantal prachtige wandelingen voor u uitgezet in het Tramuntana-gebergte op het eiland Mallorca. U kunt tijdens uw vakantie zelf bepalen wanneer u welke wandeling wenst te lopen.

Wandeling Puig de Rog

22km6 uur655m655m

Wandeling vanuit het klooster van Lluc rond de Puig Roig. Opgelet: deze wandeling is alleen op zondag te doen.
(Wandeling vanuit Lluc)

Wandeling Tossals Verds-massief

13,8km4,5 uur540m540m

Gevarieerde wandeling rondom de rotsformaties van het Tossals Verds-massief.
(Wandeling vanuit Lluc)

De beklimming van de Tomir

9,3km5 uur640m640m

De Tomir is een fantastische uitzichtberg. Hier ziet u rondom u een groot deel van de Sierra de Tramuntana, van Massanella en de Puig Major in het zuidwesten, via de Puig Roig in het westen tot aan de kapen van Formentor en van Pinar en de baai van Pollença in het noordoosten.
(Wandeling vanuit Lluc)

Rondwandeling klooster van Lluc

9,4km3 uur350m350m

Via Refuge son Amer naar de Coll des Pedregaret.

Van Cuber naar Lluc

14km5 uur667m970m

Uitgebreide klim door een fraaie vallei. Deze route maakt deel uit van een oud pelgrimspad dat van Sóller naar het klooster van Lluc loopt. U klimt langs de voet van de steil oprijzende noordwand van de Massanella door een bekoorlijk bergdal.
(Wandeling vanuit Lluc)

Wandeling in de Soller Vallei

15,6km4,5 uur520m520m

Wandeling van Port de Sóller via Capello di Castello naar Sóller en terug via de Coll d’En Borrasar naar Port de Sóller.
(Wandeling vanuit Soller)

Wandeling van de Vallei van Balitx naar Cala Tuent

11,4km4 uur3400m740m

In het begin loopt u tussen honderden jaren oude olijfbomen. Er volgt een korte maar steile klim naar de Coll de Biniamar. Vervolgens loopt u hoog boven zee langs en ziet u het woest gespleten, in baaien en kapen gelede kustlandschap.
U gaat met de boot terug. De boottocht vanaf Cala Tuent terug naar Port de Soller biedt uitzichten op de grillige vormen van het kalksteen-gebergte.
(Wandeling vanuit Soller)

Wandeling van Deia naar Port de Soller

13,5km4,5 uur410m560m

Makkelijk en fraai pad boven langs de kust; langs oude olijfbosjes vanaf kunstenaarsplaats Deia.
(Wandeling vanuit Soller)

Wandeling Valldemossa en de Weg van de Aartshertog

10km4 uur620m620m

Deze klassieke wandeling loopt over een hoog plateau en toont het woest gespleten, in baaien en kapen gelede kustlandschap.
(Wandeling vanuit Soller)

Wandeling L'Ofre en het ravijn van Biniaraix

15km6 uur330m1050m

Beklimming van de uitzichtsberg l’ Ofre en grandioze afdaling door de kloof van Biniaraix.
(Wandeling vanuit Soller).

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft 3 nachten in het klooster van Lluc en 4 nachten in een 4* hotel in Sóller.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Palma de Mallorca is ongeveer 1755 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen begin maart en half november.

di 29 okt. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 779,00

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Inbegrepen

 • 7x Overnachting
 • 7x Ontbijt
 • 3x Diner in Lluc
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • 4x Diner
 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen
 • Huurauto

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Mallorca kent een mediterraan klimaat met hete en droge zomers, zachte en regenrijke winters. Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor wandelingen met name april, mei en oktober.
Zwaarte: De wandelingen variëren per dag met hoogteverschillen tussen de 400 en 650 meter klimmen en tussen de 400 en 1000 meter dalen. De paden verlopen veelal over rotsen met hier en daar losse stenen.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: Een huurauto is vrijwel noodzakelijk. Deze boeken wij graag voor u in, de huurauto is dan volledig verzekerd en u heeft geen eigen risico. Let op: u heeft wel een credit card op naam van de hoofdbestuurder nodig!
Bereikbaarheid: Vliegen is het makkelijkste om op het eiland Mallorca te geraken. U vliegt naar de luchthaven Palma de Mallorca, bij de hoofdstad van Mallorca, genaamd Palma (circa 2 uur vliegen).
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Nederhorst/Rooswinkel

01-09-2019

Prachtige wandelingen gemaakt. GPS tracks waren perfect. Klooster in Lluc heeft grote kamers, alles even netjes. Slechts 1 x per 4 dagen even schoonmaken en schone handdoeken/lakens. Ontbijt kost 9 euro. Even buiten het complex eenvoudiger ontbijt te krijgen. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur zorgen dat je weg bent. Hele hordes toeristen in grote autobussen bezetten het terrein. Prachtige omgeving en goede uitvalsroute voor prachtige wandelingen! Hotel Citric in Porto Soller heeft kleine kamers en dus behelpen! De plek aan de baai was prachtig. Heel rustig. We zaten aan de goede kant van de baai. Personeel zeer geschikt.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden