Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Trektocht Reuzengebergte
Alle 24 foto's tonen

Trektocht Reuzengebergte

1 / 24

Etappe 2: afdaling naar Spindleruv Mlyn

2 / 24

Etappe 5: Zacler - Adrspach

3 / 24

Etappe 5: Zacler - Adrspach

4 / 24

Etappe 1: Harrachow - Spidleruv Mlyn

5 / 24

Etappe 1: Harrachow - Spidleruv Mlyn

6 / 24

Etappe 6: rondwandeling Adrspach

7 / 24

Etappe 4: Jelenke - Zacle

8 / 24

Etappe 2: afdaling naar Spindleruv Mlyn

9 / 24

Etappe 6: rondwandeling Adrspach

10 / 24

Etappe 3: Snezka - Jelenka

11 / 24

Etappe 3: Snezka - Jelenka

12 / 24

Etappe 1: Harrachow - Spidleruv Mlyn

13 / 24

Etappe 1: Harrachow - Spidleruv Mlyn

14 / 24

Etappe 1: Harrachow - Spidleruv Mlyn

15 / 24

Etappe 1: Harrachow - Spidleruv Mlyn

16 / 24

Etappe 3: Snezka - Jelenka

17 / 24

Etappe 4: Jelenke - Zacler

18 / 24

Etappe 4: Jelenke - Zacle

19 / 24

Etappe 3: Snezka - Jelenka

20 / 24

Etappe 4: Jelenke - Zacle

21 / 24

Etappe 6: rondwandeling Adrspach

22 / 24

Etappe 6: rondwandeling Adrspach

23 / 24

Etappe 5: Zacler - Adrspach

24 / 24

Etappe 1: Harrachow - Spidleruv Mlyn

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Trektocht door het Reuzengebergte
 • Sneeuwberg met fantastisch uitzicht
 • Bossen afgewisseld met open terrein en rotsformaties

Wandelen in Tsjechië: een pittige wandeltocht over de brede kam van het Reuzengebergte. De route loopt van west naar oost over het Reuzengebergte en eindigt bij de bizarre rotsformaties bij Adrspach.

Wandelvakantie Reuzengebergte inclusief bagagevervoer

Het Reuzengebergte dankt zijn naam aan de legende van de reus Krakonos, die donder, bliksem en regen rondstrooide. U wandelt langs de bron van de Elbe en over de grens van Tsjechië en Polen. Het hoogtepunt is letterlijk de Snezka of Sneeuwberg (1602 m) met een fantastisch uitzicht over de hele omgeving. Van het Reuzengebergte wandelt u verder in oostelijke richting naar de unieke, grillig gevormde zandsteenformaties rond Adrspach.

U wandelt van Harrachov omhoog naar de kam van het Reuzengebergte. Bossen worden afgewisseld door open terrein. U daalt af naar Spindleruv Mlyn en klimt omhoog naar de hoogste top van Tsjechië. Verder gaat de tocht door het oostelijke deel van het Reuzengebergte naar het rotsgebied van Adrspach. De rotsen zien er zo grillig uit dat men die namen heeft gegeven, zoals 'het paar' en 'de burgemeester'. De ruimtes tussen de rotsen werden 'olifantenplein' en 'wolvenkloof' genoemd. De gehele wandelroute is goed gemarkeerd.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Reuzengebergte

Aankomst in Korenov of Harrachov

Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 1: Van Harrachov naar Erlebachova Bouda of Spindlerova

21km6 uur943m505m

Als u in Korenov heeft overnacht dan heeft u in de ochtend een transfer naar Harrachov. U wandelt via de vallei van Ryzi naar Dvoracky en de bron van de Labe naar de kam, waarna u deze kam volgt tot Spindlerova. Uw overnachting vindt plaats in Erlebachova Bouda of Spindleruv Mlyn.

Etappe 2: Rondwandeling vanuit Erlebachova Bouda

28km9 uur845m845m

Vandaag heeft u keuze uit 3 verschillende wandelingen. Een wandeling van 28 kilometer, 19,5 kilometer of 8,5 kilometer. Tijdens de wandelingen kunt u genieten van prachtige watervallen en rivieren. Uw overnachting vindt tevens plaats in Erlebachova Bouda of Spindleruv Mlyn.

Etappe 3: Van Erlebachova Bouda naar Jelenka of Horni Mala Upa

20km6 uur685m820m

U wandelt over de kamroute (Vriendschapsroute) en over de Sneeuwberg naar Horni Mala Upa. U overnacht in Jelenka of Horni Mala Upa.

Etappe 4: Van Jelenka of Horni Mala Upa naar Zacler, Prkenny Dul of Krenov

22km5,5 uur366m810m

U wandelt vanuit Horni Mala Upa zuidwaarts over asfalt naar Dolni Mala Upa. U wandelt door de prachtige vallei van Horni Alberice. Uw overnachting vindt plaats in Zacler, Prkenny Dul of Krenov.

Etappe 5: Van Zacler, Prkenny Dul of Krenov naar Adrspach of Teplice

32km9 uur559m714m

U kunt deze wandeling inkorten tot 11 of 21 km door een gedeelte van het traject de trein te pakken. U overnacht in de rotssteden Adrspach of Teplice.

Etappe 6: Ronddolen tussen de zandsteenformaties bij Adrspach/ Teplice

18,5km5 uur636m636m

Adrspach en Teplice zijn omgeven door een surrealistisch landschap van puntige rotsen, nauwe kloven en plateaus; echte rotssteden dus. Vandaag kunt u zelf een route uitstippelen. Uw laatste overnachting vindt wederom plaats in Adrspach of Teplice.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in eenvoudige pensions en chalets en 1 à 2 keer in een luxere accommodatie op kamers met eigen douche en toilet. Op één adres zijn douche en toilet soms op de gang.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Harrachov is ongeveer 915 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 mei en 31 oktober.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 20 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

zo 21 jul. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 583,50

Bekijk prijzen

Veilig boeken - wij zijn aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Inbegrepen

 • 7x Overnachting
 • 7x Ontbijt
 • 6x Lunchpakket
 • 7x Diner
 • Informatiepakket inclusief wandelkaart
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien bijgeboekt

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: De zomers in Tsjechië zijn droog en zonnig, met redelijk hoge temperaturen. In de winter is het Reuzengebergte één van de grootste wintersportgebieden van Tsjechië. Wij bieden de wandelingen aan t/m eind oktober. Het klimaat in het Reuzengebergte is sterk afhankelijk van de hoogte waarop u zich begeeft. Onder in het dal heerst een gematigd landklimaat.
Zwaarte: De gemiddelde afstand bedraagt, afhankelijk van de varianten die u kiest, in de lichtste variant 17 km per dag en in de zwaarste variant 23 km per dag. De eerste wandeldag bevat een klim van circa 600 meter; op andere dagen wordt veel minder geklommen. Op twee dagen heeft u de keus tussen een lichtere of zwaardere variant.
Bijzonderheden: U kunt deze wandelvakantie in het Reuzengebergte goed met een verblijf in Praag of met het Sumava-wandelarrangement combineren.
Overnachtingen en transfer bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, ook een verlenging in Praag behoort tot de opties. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het is mogelijk om een transfer vanaf het eindpunt in Adrspach of Teplice naar het beginpunt in Harrachov te reserveren. U kunt dit tijdens het plaatsen van de boeking aangeven. De kosten bedragen tussen de € 100,- en € 120,- welke u ter plaatse dient te voldoen.
Bereikbaarheid: Per trein reist u direct of via Praag naar Harrachov. Vliegen kan vanaf Amsterdam naar Praag en de reistijd bedraagt ongeveer 1,5 uur.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Pol Hakstege

24-09-2023

We hebben genoten van deze wandeltocht in het Reuzengebergte met een variatie van prachtige landschappen eindigend met de indrukwekkende zandsteenformaties in Adrspach. De wandelingen zijn duidelijk aangegeven en met gpx tracks gemakkelijk te volgen. Verder hebben wij nog 2 dagen de historische stad Praag bezocht. We hadden het geluk uitstekend weer te treffen, ook een hele dag in de mist in de toendra’s en op de Snezka was een mooie ervaring. De accommodaties waren in het algemeen prima met vriendelijk personeel en goed verzorgde maaltijden.
Mindere ervaringen waren het eenmalig moeten delen van sanitaire voorzieningen met andere gasten in Jelenka bouda, geluidsoverlast s’nachts door jongeren in het Adeba Hotel in Praag en het ongemak dat onze bagage in Zacler pas s’ avonds laat werd bezorgd ivm een misverstand.

lees meer lees minder

Anoniem

01-10-2022

Wij hebben de wandeltocht in het Reuzengebergte als erg gevarieerd ervaren. Ruige bergkammen worden afgewisseld met bosachtige plekken waar riviertjes meanderen door het landschap. De routes zijn duidelijk aangegeven en de paden goed begaanbaar. Ook de pensions hebben wij als prettig ervaren. In Tsjechié hoef je je geen zorgen te maken over een stevig lunchpakket. Dit is ook nodig aangezien een aantal dagen pittig zijn!

lees meer lees minder

Anoniem

01-08-2022

We hebben een heerlijke vakantie gehad en genoten van de mooie natuur. Alles verliep prima, alleen de taxi kwam op de laatste dag niet opdagen, wat uiteindelijk is opgelost door de contactpersoon in Tsjechië.

Anoniem

01-08-2019

In het algemeen ervoeren wij de trektocht als een zeer aangenaam, goed georganiseerde reis. De accomodaties waar we hebben overnacht en gegeten waren comfortabel en we werden steeds vriendelijk ontvangen. De variatie tussen kleinere berg pensions en iets grotere hotels was aangenaam en steeds een verassing. De wandeltochten zijn uitstekend voor iets minder fervente stappers, aangezien de afstanden haalbaar zijn op een kleine 7u stappen. Ook het feit dat de bagage vervoerd werd en de overnachtingsplaatsen zeer aangenaam waren, zorgt dit voor een iets luxueuzere reis.

lees meer lees minder

Bert en Ann

01-06-2019

Wandelingen zijn zeer goed aangeduid, met op zeer korte afstand van elkaar de nodige tekens, dat geeft vertrouwen. Soms is het taalprobleem wel een moeilijkheid. Veel Tsjechen kunnen geen enkele andere taal. Maar goed, dat wisten we eigenlijk op voorhand. In de accomodaties zelf was dit meestal ok, maar soms zeer basic.

lees meer lees minder

TMEP Beulen

01-09-2018

Het Reuzengebergte is een prachtig onverwacht mooi gebied. We hebben genoten. Ook de laatste dagen in Adrspach waren fantastisch mooi. Het enige jammere is dat je af en toe lange stukken op asfalt moet lopen. Misschien is hier nog een verbetering mogelijk.

Jan van Riel

01-08-2017

Tien jaar geleden boekten we deze reis die toen door noodweer min of meer in het water viel. We konden toen maar een stuk of 2 à 3 wandelingen maken. Dat moest over en dit jaar dan maar en we hebben er bepaald geen spijt van. We kozen voor gemak en relaxed reizen: met de trein naar Praag, een mooie overnachting (heel mooi appartement in het centrum van de stad) daar en de dag erna met de trein naar Harrachov. Idem terug reis vanuit Teplice, overnachten in Praag ( eerste nog 's middags lekker struinen in de stad) en de dag erna terug met de trein. De wandelingen waren prachtig vooral de eerste 2 dagen en ook de laatste 2; routes overzichtelijk en slaapvoorzieningen sober maar comfortabel. De mensen aardig, voorkomend en behulpzaam vooral in de kleinere hotels/pensions. Hoe groter hoe onpersoonlijker geldt in het algemeen en dus ook hier. Culinair zijn de Tsjechen bepaald geen kunstenaars maar dat wisten we vooraf en met name het ontbreken van groenten bij de diners is voor ons Nederlanders effe wennen, maar compenseert aardig met de rauwkost bij het ontbijt. Lekker drinken (en relatief goedkoop) dat kan heel erg goed in Tsjechie. We hebben genoten van Praag, van het reizen, van de wandelingen, van de mensen, van de pensions/hotels en tuurlijk van de overweldigende zandsteenformaties. Als er al een min puntje is, dan is het dat de mensen slecht of geen Engels spreken (ook hotel/pensionpersoneel niet op een enkele uitzondering na) en nauwelijks Duits. Uit ervaring wisten we ook dat (vooral oudere) Tsjechen liever geen Duits spreken. Het hielp door vooraf te vragen wat ze wilden: Engels, Duits of Hollands. Met een glimlacht antwoordden ze in het Duits.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden