Vind de reis die bij u past:

Voor u geselecteerde reizen:


wandelvakantie Engeland

Kustpad Wight

Vanaf € 535.00
De trektocht Wight loopt langs de kust van het eiland. Het herbergt unieke flora en fauna, door de Britten ook wel het ‘Madeira van Engeland’ genoemd. Tegelijkertijd ademt het ook de typische Engelse sfeer. U start en eindigt weer in Ryde.

Isle of Wight

Vanaf € 475.00

Een Engels eiland waar het vaak mooi weer is en zelfs palmbomen groeien? Dat is het eiland Wight onder de Engelse zuidkust, dat dankzij de warme golfstroom beschikt over een subtropisch microklimaat. Hier is het prachtig en ontspannen wandelen door de heuvels en langs de rotskust.

Cotswold Way

Vanaf € 665.00
De Cotswolds is een zacht glooiend gebied in de driehoek tussen Oxford, Stratford-upon-Avon en Bath. Het is de English countryside bij uitstek. De typische dorpjes en stadjes zijn gebouwd van de honingkleurige Cotswold kalksteen en gelegen in een schitterend landschap.

South West Coast Path Jurassic Coast

Vanaf € 460.00
Dit deel van het South West Coast pad, Jurassic Coast pad, heeft de status van UNESCO-werelderfgoed. U wandelt langs de kust over hoge kliffen van Exmouth, langs de rode zandsteenrotsen bij Ladram Bay en de witte krijtrotsen van Beer, naar Lyme Regis. Hier speelt zich het in 1981 verfilmde succesverhaal “De vrouw van de Franse Luitenant” af. In deel B U passeert Golden Cap, het hoogste punt op de zuidkust en loopt langs de rollende keien van Chesil Beach, langs Durdle Door naar Swanage.

South West Coast Path Land's End

Vanaf € 450.00
De South West Coast Path van St. Ives naar Penzance, voormalige vissershavens, is een spannende en soms pittige wandeling langs een ruige rotskust. Genietend van de fantastische uitzichten over de oceaan, passeert u het uiterste zuidwestpuntje van Engeland, Land’s End, gelegen in Cornwall.

 

Hadrian's Wall

Vanaf € 510.00
Onder keizer Hadrianus bouwden de Romeinen ongeveer langs de huidige grens met Schotland een verdedigingsmuur ter bescherming tegen de Picten (Schotten). Deze muur is nog redelijk goed bewaard gebleven en er voert een 134 km lange wandeling langs.

Wainwrights Coast to Coast

Vanaf € 690.00
Alfred Wainwright ontwierp in de jaren zestig van de vorige eeuw dit pad, dat 2 zeeën en 3 fraaie Engelse landschappen moest verbinden: Lake District, Pennines en North York Moors. Het pad geeft daarmee een perfect beeld van het platteland van Engeland, met fraaie dorpen, meren, bergen en heidevelden, zoals we het kennen uit de Picturebooks.
1