Vind de reis die bij u past:

Al 22 jaar ervaring met pelgrimsreizen!

Voor u geselecteerde reizen:


Pelgrimsreizen

St. Jacobsroute \ Weg van Le Puy

Vanaf € 275.00

Pelgrimsroute Weg van Le Puy door Frankrijk, loopt van Le Puy en Velay naar St. Jean Pied de Port.

Op weg naar Santiago de Compostela, is voor vele pelgrims een spiritueel gebeuren. Te voet reizen op deze camino, dag in, dag uit, wordt vanzelf een vorm van mediteren. De ontmoetingen met andere pelgrims uit de hele wereld zijn onvergetelijk.

St. Jacobsroute \ Weg door Auvergne

Vanaf € 390.00

De ‘Weg door Auvergne’  naar Santiago de Compostela (ook wel bekend als de Via Arverna) ligt wat noordelijker dan de ‘Weg van Le Puy’. Deze variant van de St. Jacobsroute loopt van Clermont-Ferrand naar Cahors en sluit daar aan op de bekende route uit Le Puy. U wandelt langs de Romaanse kerken van de lage Auvergne en steekt de bergen van de Cantal over.

Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy)

Vanaf € 435.00
Weg van Cluny loopt vanaf Vezelay door de Morvan, zuidelijke Bourgogne en Beaujolais naar het Centraal Massief en Le Puy.

Katharenpad: Foix - Port la Nouvelle

Vanaf € 470.00
De Katharen werden in de 13e eeuw vervolgd voor hun geloof door de Franse koning en de inquisitie: kastelen werden belegerd, dorpen uitgemoord. Hun aanhang woonde voornamelijk in de Oostelijke Pyreneeen en hun geschiedenis is uitgebreid beschreven.

Pelgrimsroute Camino Frances

Vanaf € 285.00
Pelgrimsroute Camino Frances vanaf St. Jean Pied de Port, aan de voet van de Franse Pyreneeën, is het nog een dagje klimmen en dan staat u aan de Spaanse grens. Dit is het begin van het Spaanse deel van de pelgrimstocht naar Santiago, de Camino Francés, die aansluit op de Via Podiensis (Weg van Le Puy). Aangekomen in Santiago kunt u nog doorlopen naar Fisterra (L1) en Muxia (L2), de Camino Finisterre (zie reisnummer 483).

Camino Finisterre

Vanaf € 250.00
De pelgrimsroute Camino Finisterre sluit aan op de St. Jacobsroute naar Santiago. U kunt vanaf Santiago in 4 dagen wandelen naar kaap Finisterre, Cabo Fisterra, waar de apostel Jacobus aan land zou zijn gekomen.  Dit kunt u weer verlengen met een wandeling langs de wilde oceaankust, die de bijnaam Costa da Morte heeft vanwege de vele scheepswrakken, langs kleine vissersdorpjes, naar Muxia. Hier staat de kerk van de “Heilige Maagd van het schip”.

Camino del Norte

Vanaf € 380.00
Pelgrimsroute Camino del Norte, een groene variant van de St. Jacobsroute, volgt de kust van Irun via Bilbao, Santander en Gijon tot Ribadeo en buigt dan het binnenland in en sluit in Arzua aan op de Camino Francés. U komt achtereenvolgens door Baskenland, Asturië en Galicië.

Pelgrimsroute Via de la Plata

Vanaf € 300.00
De historische Pelgrimsroute Via de la Plata, ofwel Zilverroute, loopt van Sevilla in het zuiden van Spanje naar Santiago. De Zilverroute volgt ten dele het traject van een 2000 jaar oude Romeinse heerbaan. U wandelt vanuit het droge Andalusië via Extremadura naar het groene Galicië waarbij Spanje haar zeer verschillende gezichten toont.

Pelgrimsroute Camino Ingles

Vanaf € 405.00
De Pelgrimsroute Camino Inglès is zo genoemd omdat veel Engelse en Ierse pelgrims met het schip op de Spaanse noordkust in Ferrol landden. Het is de kortste Camino (ca. 115 km) en voert langs baaien en door een fraai binnenland in een week naar Santiago.

Camino Primitivo: Oviedo - Santiago

Vanaf € 745.00
Pelgrimsroute Camino Primitivo is de oudste en de oorspronkelijke route naar Santiago. Deze loopt van de kathedraal San Salvador in Oviedo naar de kathedraal van Santiago de Compostela via een bergachtig traject door de uitlopers van het Cantabrisch gebergte. Volgens velen de landschappelijk fraaiste route (!) van de pelgrimsroutes in Spanje.