Eilanden/ kustwandelingen La Gomera Trektocht - Wandelvakantie Canarische Eilanden, Spanje
Vind de reis die bij u past:

La Gomera Trektocht - Reisnr: 431

Wandelvakantie Canarische Eilanden, Spanje


  • Ook in de winter

La Gomera biedt een verrassend spectaculair landschap met diepe kloven (barranco’s) en woeste hoogvlakten. In San Sebastian begint de trektocht die u door de mooiste en hoogste delen van Gomera voert. Dankzij enkele transfers ontdekt u de mooiste plekken op dit eiland.

 

Reissom La Gomera 2023

  2-Persoonskamer* 
 1-Persoonskamer 
 jan t/m dec  
 € 630 
  € 990

*Prijs per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen 

Type reis: Trektocht 

Inbegrepen:

  • 2-Persoonskamer op basis van 7 overnachtingen
  • 6x Ontbijt
  • Transfer op dag 2, 4, 6 en 7
  • Transfer op dag 8 terug naar de ferry in San Sebastian
  • Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kg p.p.)
  • Topo-Aktief wandelgids en kaart 1:30.000

Niet inbegrepen: Vlucht naar Tenerife Zuid (TFS), ferry naar La Gomera/ San Sebastian v.v , 1 x ontbijt in Playa Santiago, overige maaltijden

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

 

Optioneel bij te boeken:

  • Transfer van de luchthaven van Zuid Tenerife (TFS) naar de ferry: € 40 p.p. retour (bij 2 personen)
  • Ferry Tenerife Zuid-La Gomera vanaf € 73 p.p. (retourticket)
Accommodatie: Eenvoudige hotels, pensions en appartementen.
Zwaarte: Middelzware wandelingen met soms lange afdalingen
Openbaar vervoer: Vlucht naar Tenerife zuid (TFS), ferry naar La Gomera
Routebeschrijving: U ontvangt het Nederlandstalige informatiepakket ongeveer twee weken voor vertrek thuis gestuurd.
GPS data: Beschikbaar

Periode: Dagelijks vertrek is het hele jaar mogelijk, behalve van 20 december tot en met 8 januari.

La Gomera heeft haar ontstaan te danken aan vulkanische activiteiten van 10 miljoen jaar geleden. Sinds 2 miljoen jaar is de vulkaan waarvan het eiland de top vormt, niet meer actief. In die periode is het landschap behoorlijk verweerd. Het zuiden is woestijnachtig droog, het noorden en westen heel erg groen met rond de top een regenwoud.


Dagschema (8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen)

Dag 1: Aankomst in San Sebastian.

Gelegen in het oosten van La Gomera, is de hoofdstad van het eiland een rustig dorp met een lange geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn gerelateerd aan de reizen van Columbus in de jaren van de ontdekking van Amerika. Uw eerste overnachting vindt hier plaats.

Dag 2: San Sebastian - Cruce Ermita - Imada (12 km - 4 uur - 554m↑ en 651m↓ )
Transfer naar Cruce Ermita (990m). U wandelt langs Ermita Virgen de las Nieves (1040m) naar de 200m hoge rotstoren Roque Agando, u heeft fantastische vergezichten onderweg. Afdaling naar het zeer fraai gelegen gehucht Benchijigua (610m) en een klim naar het verlaten en vervallen gehucht Azadoe (830m). Na een korte afdaling over een voornamelijk horizontaal verlopend traject en een korte klim naar Imada (870m). Uw tweede overnachting vindt plaats in  Imada.

Dag 3: Imada - Playa de Santiago  (10 km - 3,5 uur - 870m↓)

Wandeling naar keus van Imada naar Playa Santiago via een directe route of via een klim naar Targa. Het eerste gemeenschappelijke traject is zeer spectaculair. Beide trajecten behelzen een lange afdaling, via Tarja (740m) ook een klim van 340m. U overnacht in Playa de Santiago.


Dag 4:
Traject A: Transfer naar Imada. U wandelt van Imada via Igualero en Chipude naar Las Hayas (5 uur). Na een korte klim naar Igualero volgt een lange panoramische wandeling met uitzicht op de tafelberg Fortaleza en de oceaan in de verte. Via het ceramiekdorp El Cercado bereikt u Las Hayas. Hier vindt de overnachting plaats (580m↑)

Traject B: Transfer naar Las Hayas, u maakt een rondwandeling door het sprookjesbos (3 uur) . U overnacht in Las Hayas 

Dag 5: Rondwandeling omgeving Las Hayas (11,5 km - 4 uur - 100m↑ en 1100m↓)

Van Las Hayas (1000m) via Arure volgt u een spectaculaire wandeling over een bergrug naar de rand waarna u zigzaggend in een lange afdaling door een steile wand (niet gevaarlijk) La Calera in Valle Gran Rey bereikt. Na de wandeling neemt u de bus terug naar Las Hayas, u overnacht hier opnieuw.

Dag 6: Las Hayas Transfer naar Contadero (1250 m) - Hermiqua (12 km - 5 uur - 140m↑ en 1230m↓)

U klimt naar de top van het eiland Garajonay (1487m). Afdaling door het regenwoud naar Hermigua (100 m) (5 uur ). U overnachting in Hermigua.


Dag 7: Transfer El Cedro - Hermique (9 km - 4,5 uur)

Na een korte transfer wandelt u naar El Cedro (850m), via Aceviños (900m) en daalt u via Ermita de San Juan (400m) terug naar Hermigua. Overnachting in Hermigua.


Dag 8: Transfer terug naar San Sebastian hierna is het arrangement geëindigd.


1. Overnachting in **hotel in San Sebastian. 2. Transfer. Wandeling naar Imada (4u10). Hotel 3. Wandeling naar Playa Santiago (3u30 of 5u). Pension 4. Transfer naar Imada, wandeling naar Las Hayas (5u), of transfer naar Las Hayas en rondwandeling (3u). Overnachting in pension. 5. Van Las Hayas (1000m) afdaling naar Valle Gran Rey en met de bus terug(4 uur). 6. Transfer(1250 m). Klim naar Garajonay (top La Gomera 1487m). Door regenwoud naar Hermigua (100 m) (5u). Appartement. 7. Na transfer. Wandeling via El Cedro (850m), Aceviños (900m) en Hermita de San Juan (400m) terug naar Hermigua (5u). 8. Transfer naar San Sebastian. Einde arrangement

Accommodatie

U verblijft in eenvoudige hotels, pensions en appartementen. Lunchpakketten en diners zijn niet inbegrepen. U kunt ter plaatse een lunchpakket aanschaffen, onderweg iets in een winkeltje kopen of in een restaurant eten.

Bereikbaarheid
U vliegt het handigst naar Tenerife-Zuid. Aansluitend aan uw vlucht gaat u per taxi (20 min) of bus (1 uur) naar de haven van Los Christianos, u neemt de ferry naar San Sebastian.  
U kunt de Fred Olsen ferry of de Naviera Armas ferry nemen, deze kunnen wij eventueel voor u reserveren. Let er op dat u bij voorkeur een ochtendvlucht boekt op de heenreis en een middagvlucht op de terugreis in verband met aansluiting op de ferry. 

 

Het klimaat- beste reistijd
La Gomera kent een subtropisch klimaat: lange droge, hete zomers, van half mei tot half oktober, en een zachte, warme 'winter' waarin met name in januari regen valt. De lente en de herfst duren relatief kort. Gomera kent geen echte winter, als het er 15 ºC is vinden de bewoners het koud. De bomen zijn het hele jaar door groen. Men kan het hele jaar door in Gomera wandelen, waarbij de warme zomermaanden (juli - september) en de natte januarimaand het minst geschikt zijn. De beste tijd is het voorjaar (maart tot en met mei) en het najaar (oktober en november). In de winter en het voorjaar kan het ’s avonds in de hoger gelegen dorpen kil zijn. 

 

Zwaarte van de trektocht (4 sterren)

De trektocht is middelzwaar, de langste wandeling is ca. 6 uur. Drie wandelingen kennen een lange afdaling. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar). 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Tineke Herfs

Reis: Gomera
Mei '19 - Wij hebben een geweldige vakantie gehad! Hartelijk dank voor de goede verzorging! La Gomera is een prachtig eiland en de wandelingen waren zeer afwisselend en erg mooi. Weinig wandelaars tegengekomen. Wat een rust en mooie natuur! Wel pittige wandelingen met steile afdalingen. Het enige minpunt is dat het erg veel afdalen was wat een behoorlijke aanslag op de knieën is. Het is fijn dat je naar een hoge plek wordt gebracht en je kan gaan afdalen maar ik denk dat af en toe even klimmen en afwisselen met dalen beter voor je benen is.

Ingezonden door: Jaap van Dam

Reis: Gomera
Apr. '19 - Een geweldige reis. Goed georganiseerd, alles mooi op tijd. Goed gekozen wandelingen. Aardige mensen. Kortom ,een organisatie die wij zullen onthouden.