Eilanden/ kustwandelingen Skye - Wandelvakantie Schotland, Groot-Brittannië
Vind de reis die bij u past:

Skye - Reisnr: 535

Wandelvakantie Schotland, Groot-Brittannië


  • Eilanden/ kustwandelingen

Het eiland Skye in Schotland is een paradijs voor wandelvakanties. U heeft op dit romantische eiland, met rustige stranden, afgelegen kliffen en verlaten dorpjes, een onvergetelijke ervaring.U wandelt door het hart van de Cuillin bergen en bent nooit verder dan 8 km van de zee verwijderd.

Reissom Skye

 De reis is helaas uit ons programma.


Duur: 7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen

Type reis: Trektocht (u verblijft op twee locaties)
Inbegrepen:

  • Logies en ontbijt
  • 1x Taxitransfer op dag 3
  • Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kilo is toegestaan)
  • Engelstalig informatiepakket

Niet inbegrepen: lunches en diners, bustickets
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.
Accommodaties: U verblijft in 2 guesthouses / B&B's
Zwaarte: ooo matig zware wandelingen

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Engels circa twee weken voor vertrek thuis.
Best bereikbaar: vlucht Inverness of Glasgow; bus via de brug bij Kyle of Lochalsh (6 uur, snelst) of trein naar Mallaig, ferry naar Armadale, bus naar Broadford
Periode:  Dagelijks vertrek mogelijk tussen 9 april - 30 september

U verblijft op twee plekken, Broadford en Portree. U heeft elke dag de keuze uit lichte tot zwaardere wandelingen. Vanuit Broadford kunt u over het schiereiland wandelen aan de voet van de steile Cuillin bergen. U heeft zelfs de keuze om ’s ochtends te beginnen met een boottocht naar een zeehonden kolonie en Loch Coruisk waarna u over het land terugwandelt. Vanuit Portree kunt u de gedraaide rotsen van Storr en Quiraing bezoeken en over de bergkam wandelen. Een buskaart is inbegrepen.

 


 

Dagschema
1. Aankomst in Broadford.
2. Suisnish en Boreraig (18 km)  Kustwandeling met kliffen, stranden en 2 verlaten dorpjes. Uitzicht op het Cuillingebergte. Overnachting in Bradford.

3. Skye Coast to Coast (13 km). Van Elgol naar Skigachan door het hart van de Cuillin Bergen.

Overnachting in Bradford.

4. De sprookjesmeren (20 km)  Van Sligachan naar het hart van Cuillin; afdaling via meertjes en watervallen.

Overnachting in Portree.

5. De Quiraing (9 km). Na transfer per bus (heen en terug):

Naar de fantastische rotsformaties in het noorden van Skye. U komt langs rotsen met namen als ‘de gevangenis’, de naald’ en ‘de tafel’.

Overnachting in Portree.

6. ‘De oude Man van Storr’ (naar keus 5 tot 10 km) Wandeling over de Trotternish kam naar fantastische rotsformaties en bergtoppen.

Overnachting in Portree.

7. Vertrek

 

(Het is ook mogelijk dat u in Portree begint, afhankelijk van beschikbaarheid)

Dagschema Skye (voorstel, er zijn andere varianten mogelijk) 1. Aankomst in Broadford (3n) 2. Suisnish en Boreraig (18 km) Kustwandeling met kliffen, stranden en 2 verlaten dorpjes. Uitzicht op het Cuillingebergte 3. Skye Coast to Coast (13 km). Optie: naar de start van de wandeling per boot via de zeehondenkolonie. Van Loch Coruisk naar Skigachan door het hart van de Cuillin Bergen. 4. De sprookjesmeren (20 km) Van Sligachan naar het hart van Cuillin; afdaling via meertjes en watervallen. Naar Portree (3n) 5. De Quiraing (9 km). Na transfer per bus (heen en terug): Naar de fantastische rotsformaties in het noorden van Skye. U komt langs rotsen met namen als ‘de gevangenis’, de naald’ en ‘de tafel’. 6. ‘De oude Man van Storr’ (naar keus 5 tot 10 km) Wandeling over de Trotternish kam naar fantastische rotsformaties en bergtoppen. 7. Vertrek

 

Wandelen in Schotland
* U loopt de tocht individueel aan de hand van een Engelstalige routebeschrijving.
* De bagage wordt voor u vervoerd
* De prijs is gebaseerd op een arrangement voor 2 personen. Er is een extra toeslag voor 1 pers. kamers. Het minimum aantal deelnemers is 2.
* U kunt de dag van vertrek zelf kiezen.
* Het vervoer naar en van het startpunt resp. eindpunt is niet bij de prijs inbegrepen.
* U kunt ook de vlucht of ferry via ons boeken.

Accommodatie
U slaapt in guesthouses (bed & breakfast) op basis van logies met ontbijt, in principe kamers met eigen douche/ wc.  Lunch en diner verzorgt u zelf. Een lunchpakket kunt u eventueel ter plekke aanschaffen (ca. £6). Dineren kunt u in lokale inn’s, pubs en restaurants. ‘Bar meals’ vanaf ca £15.


Bus op Skye

Honden zijn niet toegestaan in de bussen op Skye

 

Zwaarte
Een goede gezondheid en een behoorlijke conditie zijn noodzakelijk; kennis van gebruik kaart en kompas, wandelervaring is aanbevolen. Duur van de dagetappes ca. 3 tot 6 uur per dag exclusief rustpauzes.

 

Reis naar Schotland
Opgelet: op zondag rijden er nauwelijks bussen en minder treinen en vaart geen ferry naar Skye. 

Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Per vliegtuig:
Het handigst vliegt u naar Glasgow (bijv. KLM) of Inverness (KLM, Easyjet met 1 stop)
Per ferry:
U kunt vanaf Amsterdam per bus naar IJmuiden reizen en met de nachtboot van DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle varen en verder reizen met de trein naar Glasgow. U kunt ook met eigen auto oversteken.

Vanuit Inverness naar Broadford
Bus (Scottish citylink) vertrekt om 9u (A. 12.16) of om 13u (A. 16.31) of 17u35 (A. 20u06) vanuit Inverness busstation naar Broadford

Vanuit Glasgow
Vanuit Glasgow zijn er 2 manieren om verder naar Skye te rijden:
Per bus van Scottish Citylinks (3x p.d.) via de brug bij Kyle of Lochalsh. Reisduur vanaf Glasgow naar Broadford ca. 6 uur 30.
Per trein naar Mallaig, per ferry naar Armadale op Sky en aansluitende bus naar Broadford. Reisduur vanaf Glasgow (mede door wachttijd in Mallaig ca. 2 uur) ca. 8 uur30.
Ferry vanaf Mallaig naar Skye (gebruikt u niet als u met de Citylink-bus naar Skye rijdt)
De ferry gaat in de zomer tot 8 x per dag van Mallaig naar Armadale op Skye.
Aansluitend aan de ferry rijdt een bus naar Broadford en Portree op Skye.

Terugreis Skye - Glasgow
U kunt per bus van Citylink terug uit Portree of per bus en ferry en vervolgens per trein vanuit Mallaig. Er rijdt 2 x per dag een trein via Fort William naar Glasgow, over een zeer fraai traject. De reistijd is ca. 5 uur 35 min.  Ook zijn er bussen van Fort William naar Glasgow.

 

Het weer
Schotland heeft heel veranderlijk weer, beïnvloed door de hoge en lage drukgebieden vanuit de Atlantische oceaan. De dag kan beginnen met een helder zonnig weer, en eindigen met een natte en winderige namiddag. De westkust is daarbij natter dan de rest van Schotland. In de winter is er een heel mild klimaat, vooral door de warme golfstroom. In de zomer zijn er veel zonnige dagen; het kan er flink warm zijn en zelden echt koud. De beste tijd is mei en juni en september. Maar zoals overal in Groot-Brittannië, is er geen garantie te geven op mooi weer. Neem als voorzorgsmaatregel daarom altijd regenkleding of een paraplu mee.

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Ralph Rozema

Reis: Skye
Juli '17 - Dit is een fantastische wandelreis. De landschappen op Skye zijn indrukwekkend met grootse vergezichten over het water, de bergen van de Cuillin-keten en grillige rotsformaties. Het licht op Skye is uitzonderlijk. Bijzonder is ook dat je in de bergen loopt en tegelijkertijd bijna altijd de zee ziet. Goede accommodaties. Het SYHA hostel in Broadford heeft ruime gemeenschappelijke ruimten, medewerkers gaven suggesties voor de tochten. Ook prima B&B in Portree.

Ingezonden door: A. de Roeck

Reis: Skye
Juni 2016 - Onze wandelvakantie op Skye en Mallaig was zeer geslaagd. Prachtige wandelingen met verschillende mogelijkheden. Ruige en mooie natuur, met kliffen, rotsformaties en Lochs en moors. Wij hebben erg geboft met voordurend zonnig weer (juni). Het busvervoer was wat uitzoeken maar het werkt wel; de bussen rijden weinig maar op tijd. Treinreis van Mallaig via Fort William naar Glasgow is een aanrader.

Ingezonden door: C.J. Elsinga

Reis: Skye
Prachtige natuur. Schitterende wandelingen. Gastvrije ontvangst en goede accommodaties. De wandelingen waren door het slechte weer (sneeuw!) niet altijd uit te voeren. Voor sommige wandelingen is zeer goede conditie, wandelervaring vereist. Wij hadden eigen vervoer maar zonder dat was het arrangement op Skye niet goed uit te voeren. Bussen rijden zeer onregelmatig en komen lang niet overal.