Trektocht Ardennen – de mooiste trektochten in België | Topo-Aktief
Vind de reis die bij u past:

Trektocht Ardennen

Bent u op zoek naar een trektocht in de Ardennen?

U zoekt een trektocht in de Ardennen, maar u zoekt nog de juiste route of omgeving? Topo Aktief heeft een grote variatie van trektochten in België (ook pelgrimsroutes) voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaars. U kunt uw route dus al naar gelang conditie en ervaring uitkiezen, zodat u ook écht kunt genieten van uw wandelvakantie.

Bekijk hieronder een aantal van onze trektochten in België of ontdek het complete aanbod wandelreizen en pelgrimstochten van Topo Aktief.

TransArdense Route

Vanaf € 275.00
Ardennen wandeltrektocht: Waar het uitgestrekte Ardennenplateau wordt doorsneden door valleien van rivieren als de Ourthe, de Lesse, de Lomme en de Semois, loopt de Transardense route in 160 km noord-zuid van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon in het dal van de Semois.

Ardennen - Vallei van de Ourthe en Laval

Vanaf € 390.00
Op deze GTA-wandeling van 105 km in stervorm kunt u in alle vrijheid de Ardense bossen en de valleien van de Ourthe en de Laval ontdekken.

Vijf dagen lang loopt u door de dorpjes en gehuchten in het centrum van de Ardennen. Een onvergetelijke wandeltocht in Wallonië die u niet mag missen!

 

Wij bieden de meest bijzondere trektochten in de Ardennen aan

De Ardennen is een bosrijk laaggebergte dat grotendeels in België ligt. Een prachtig natuurgebied dat gekenmerkt wordt door glooiende heuvels, donkere bossen en kleine dorpjes. Een bijzondere omgeving voor de mooiste trektochten. Topo-Aktief biedt een grote variatie van trektochten in de Ardennen aan voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaars. 

Geniet alleen of samen met vriend(en) of familie en boek vandaag nog een mooie trektocht in de Ardennen.

Neem contact op

Wat maakt een trektocht in de Ardennen zo bijzonder?

De Ardennen is bij uitstek hét perfecte gebied voor een trektocht. De ene dag wandelt u door een glooiend plattelandslandschap en de andere dag loopt u op een heuvelrug en kijkt u vanaf een rotspunt neer op een meanderende rivier. En doordat het landschap in de Ardennen zo varieert, is het een mooi wandelgebied voor als u net bent begonnen met wandelen, wanneer u graag met de kinderen wandelt of al vaker diverse meerdaagse trektochten heeft gedaan.

Wij van Topo-Aktief bieden niet alleen trektochten in de Ardennen aan, maar ook trektochten in andere mooie delen van België. Informeer vrijblijvend naar onze uitgebreide mogelijkheden. 

Waarom kiezen voor een trektocht in de Ardennen van Topo-Aktief?

Topo-Aktief is een reisbureau dat gespecialiseerd is in wandelvakanties en trektochten. Inmiddels bestaan wij alweer ruim dertig jaar. Het unieke van Topo-Aktief is dat wij individuele wandelvakanties aanbieden door heel Europa waarbij u niet afhankelijk bent van derden, maar enkel wandelt met eigen vrienden, familie of zelfs alleen. Daarnaast organiseren wij ook comfortabele pelgrimsreizen waarbij we niet alleen de wandelingen en de hotels regelen, maar ook het bagagevervoer, de transfers en eventueel uw vlucht. Wij nemen alles voor u uit handen, waardoor u kunt focussen én kunt genieten van uw trektocht. 

Kwaliteit, kennis en een eerlijke prijs staan bij al onze trektochten in België (en de Ardennen) centraal. Heeft u uw favoriete trektocht in de Ardennen gevonden? Neem dan contact met ons op en kies uw vertrekdatum, gezelschap en uw tempo of boek uw trektocht direct online. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies.

Wij organiseren de mooiste trektochten in België

De naam trektocht zegt het eigenlijk zelf al: het is een tocht van meerdere, opeenvolgende dagen. Tijdens een trektocht gaat u helemaal back-to-basic, u waait letterlijk en figuurlijk uit. Na een trektocht voelt u uzelf meer verbonden met uzelf én met de natuur. Bij Topo-Aktief organiseren we diverse trektochten op Madeira. Bent u er aan toe om mooie herinneringen te maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor het boeken van één van onze trektochten in Portugal. 

Waarom een trektocht in de Ardennen?

Bent u een enthousiast wandelaar? Dan is het echt een aanrader om minstens één keer in uw leven een trektocht te maken. Tijdens onze trektochten in de Ardennen:

  • Gaat u terug naar de basis: wie ben ik als ik niet van hot naar her aan het rennen ben in onze huidige maatschappij?
  • Leert u accepteren. Ongemak is namelijk een onderdeel van het avontuur: regen, spierpijn, niets aan te doen. 
  • Ervaart u vrijheid, want u hoeft niets anders te doen dan te lopen, te eten, te drinken en te slapen.
  • Stapt u uit uw comfortzone.
  • Wordt u één met de natuur.
  • Bouwt u conditie op en geeft u uw zelfvertrouwen een flinke boost.

Na het ondernemen van een trektocht in de Ardennen of één van de andere trektochten in België kunt u echt trots op uzelf zijn. 

Kies voor één van onze trektochten in de Ardennen

Een goede voorbereiding is ook bij een trektocht het halve werk. En de voorpret begint al bij deze voorbereiding. Terwijl u door verschillende reisverslagen en foto’s bladert, waant u zich alvast op avontuur. Is de keuze gevallen op een trektocht in de Ardennen? Dan begint het praktische deel van de voorbereiding. Wij van Topo-Aktief helpen u graag bij dit praktische gedeelte. Wanneer en hoe lang gaat u op pad? Hoe en waar gaat u overnachten? Gaat u alleen, met familie en/of met vrienden op trektocht? Bent u al in België of wilt u dat wij de vlucht ook voor u regelen? Allemaal belangrijke zaken waar wij samen met u over nadenken. Wilt u in de Ardennen een trektocht starten vanuit uw standplaats of gebruik maken van een huurauto voor nog meer mogelijkheden en vrijheid? Ook dit is geen probleem. Bij Topo Aktief kunt u via eenvoudig uw huurauto en verzekering boeken. Verder is Topo Aktief aangesloten bij SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

De voordelen van Topo-Aktief

Topo-Aktief is inmiddels alweer ruim 30 jaar een reisbureau gespecialiseerd in wandelvakanties, trektochten en pelgrimsreizen. Met onze jarenlange ervaring wijzen wij u graag de weg naar een voor u geschikte trektocht in de Ardennen. Onze trektochten zijn onderverdeeld in diverse reiscategorieën zoals bergen, eilanden en kustwandelingen, lichte wandelreizen of speciale wandelreizen in de winter. U leest het al: wij van Topo-Aktief bieden voor elke wandelaar wat wils. Of u nou een beginnend wandelaar of al een gevorderde wandelaar bent.  

Bent u geïnteresseerd in één van onze trektochten in de Ardennen of een ander gebied in België? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuzes in uw specifieke situatie. Hierin voorzien wij u altijd van een eerlijk advies. Weet u al welke trektocht in de Ardennen u wilt gaan doen? Dan is het ook mogelijk om deze reis direct online te boeken.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over onze wandelreizen? Bekijk dan een van onderstaande pagina's.

Frankrijk Canarische Eilanden
België Engeland
Duitsland Griekenland
Ierland Italië
Kaapverdië Luxemburg
Oostenrijk Portugal en Madeira
Schotland Slovenië
Spanje en Mallorca Tsjechië