Vind de reis die bij u past:

Gomera Korte trektocht + 3n Valle Gran Rey - Reisnr: 432

wandelvakantie Canarische Eilanden, (Spanje)


  • Ook in de winter
  • Eilanden / Kustwandelingen
  • Wandelvakanties
  • Ook in de winter Gomera Korte trektocht + 3n Valle Gran Rey
  • Ook in de winter Gomera Korte trektocht + 3n Valle Gran Rey
  • Ook in de winter Gomera Korte trektocht + 3n Valle Gran Rey
  • Ook in de winter Gomera Korte trektocht + 3n Valle Gran Rey
  • Ook in de winter Gomera Korte trektocht + 3n Valle Gran Rey
  • Ook in de winter Gomera Korte trektocht + 3n Valle Gran Rey

Wandelen op een klein eiland als La Gomera is een ware belevenis: haar verrassend spectaculair landschap met diepe kloven (barranco’s) en woeste hoogvlakten. In San Sebastian begint de trektocht die u door het zuidelijk deel door een woest gebergte voert. De tocht eindigt in het aangename Valle Gran Rey, waar u 3 nachten verblijft.

Reissom La Gomera 2019 p.p.: € 525 (bij 2p)  € 440 (bij 4p)
Inbegrepen: 7 x logies en 6 x ontbijt,  transfer van de luchthaven naar de ferry v.v., transfer op dag 2, 4 en 6, bagagevervoer, transfer op dag 8 terug naar San Sebastian, Topo-Aktief wandelgids en kaart 1:30.000
Niet inbegrepen: vlucht naar Zuid Tenerife (TFS), ferry naar Gomera/San Sebastian v.v , 1 x ontbijt in Playa Santiago, overige maaltijden, evt. walvisexcursie
Reserveringskosten: € 25 per party
Toeslag: Kerstperiode
Ferry Tenerife Zuid-La Gomera v.v.: € 70 p.p. (retourticket)
Accommodatie: **hotel in San Sebastian, appartement in Imada, pension in Playa Santiago, pension in Las Hayas en hotel (3n) in Valle Gran Rey
Zwaarte: middelzware wandelingen met soms pittige en lange afdalingen
Openbaar vervoer: vlucht Tenerife Zuid (TFS), ferry naar Gomera
Routebeschrijving: Nederlandstalig
GPS data: opvraagbaar
Periode: 1 jan - 31 dec (vroeg boeken ivm beschikbaarheid in Valle Gran Rey !!)

Dit arrangement is bijna identiek aan ons trektocht programma 431 met dit verschil dat u niet de top van Gomera, de Garajonay bezoekt en de wandeling in het regenwoud mist. In plaats van de afdaling naar het noorden verblijft u in het aangename Valle Gran Rey, het mooiste dal van Gomera. U kunt langs het strand wandelen en een duik in de golven nemen. Of met een schip de zee op varen om walvissen en dolfijnen te spotten. U logeert 3 nachten in La Calera een fraai gelegen hotel omringd door bloemen en planten en met uitzicht op zee (hemelsbreed op 550m afstand). U vindt in of naast elk overnachtingsadres een prima eetgelegenheid. 

 

 


Dagschema La Gomera trektocht
1. Aankomst in San Sebastian. Overnachting in **hotel.
2. 09u00 transfer naar Cruce Ermita (990m). Wandeling langs Ermita Virgen de las Nieves (1040m) naar de 200m hoge rotstoren Roque Agando. Afdaling naar het zeer fraai gelegen gehucht Benchijigua (610m) en klim naar het verlaten en vervallen gehucht Azadoe (830m) en na een korte afdaling over een voornamelijk horizontaal verlopend traject en een korte klim naar naar Imada (870m) (4u10). Overnachting in appartement.
3. Wandeling naar keus van Imada naar Playa Santiago via een directe route (3u30) of via een klim naar Targa (4u40). Het eerste gemeenschappelijke traject is zeer spectaculair. Beide trajecten behelzen een lange afdaling, via Tarja (740m) ook een klim van 340m. Overnachting in pension aan zee in Playa de Santiago (geen ontbijt; ontbijt in bar).
4. Wandeling van Imada via Igualero en Chipude naar Las Hayas (5u). Na een korte klim naar Igualero volgt een lange panoramische wandeling met uitzicht op de tafelberg Fortaleza en de oceaan in de verte. Via het ceramiekdorp El Cercado bereikt u Las Hayas. Overnachting in Casa Rural.
5. Van Las Hayas (1000m) via Arure volgt een spectaculaire wandeling over een bergrug naar de rand waarna u zigzaggend in een lange afdaling door een steile wand (niet gevaarlijk) La Calera in Valle Gran Rey bereikt (4u). Overnachting in hotel Jardin Concha in Valle Gran Rey
6. Wandeling van La Calera (GR 132) via Ermita de los Reyes en een steile klim naar Ermita de Nuestra Senora de Guadeloupe op een bergkam. Vervolgens loopt u door of langs oude, droge bevloeingskanaaltjes naar La Matanza en via El Cercado naar Las Hayas (5u15). Transfer vanaf Bar Amparo (16u00). Overnachting in Valle Gran Rey
7.  In de ochtend strandwandeling of eventueel "walvis spotten" en in de middag de waterval wandeling (3u) in Barranco de Arrure.  Overnachting in Valle Gran Rey
8. Taxitransfer (1u15) naar San Sebastian (ferry). Einde arrangement

 

Wandelschema La Gomera trektocht 1. Aankomst in San Sebastian. Overnachting in **hotel. 2. 09u00 transfer naar Cruce Ermita. Wandeling naar Imada (5u). Overnachting appartement. 3. Wandeling van Imada naar Playa Santiago (3u 30 of 5u) Overnachting in pension (geen ontbijt) 4. Wandeling van Imada via Igualero en Chipude naar Las Hayas. Overnachting in casa rural. 5. Van Las Hayas (1000m) via Arure naar Valle Gran Rey (5u). Overnachting in hotel in La Calera (VGR)(3n) 6. Wandeling van La Calera naar Las Hayas. Transfer terug(16u00). Overnachting in La Calera (VGR) 7. In de ochtend eventueel "whale watching" of strandwandeling en in de middag de waterval wandeling. Overnachting in La Calera (VGR) 8. Taxitransfer (1u15) naar San Sebastian (ferry). Einde arrangement

Zwaarte ***
De trektocht is middelzwaar, de langste wandeling is ca. 6 uur. Een paar wandelingen starten na een transfer naar een hoog gelegen punt of voeren van hoog naar laag (dag 5) met pittige afdaling.

 

De accommodaties
U verblijft in hotel Villa Gomera in San Sebastian, Apartement Arcilia in Imada, eenvoudig pension La Gaviota in Playa Santiago, pension Amparo in Las Hayas en in hotel in Valle Gran Rey (3n), kamer met eigen balkon.
Alleen het ontbijt in Playa Santiago is niet inbegrepen, u ontbijt hier op eigen gelegenheid in de bar. Ook het lunchpakket en diner zijn niet inbegrepen. U kunt ter plekke een lunchpakket aanschaffen of onderweg iets in een winkeltje kopen of in een restaurant eten.

 

Het klimaat
La Gomera kent een subtropisch klimaat: lange droge, hete zomers, van half mei tot half oktober, en een zachte, warme 'winter' waarin met name in januari regen valt. De lente en de herfst duren relatief kort. Gomera kent geen echte winter, als het er 15 ºC is vinden de bewoners het koud.
De bomen zijn het hele jaar door groen. Men kan het hele jaar door in Gomera wandelen, waarbij de warme zomermaanden (juli - september) en de natte januarimaand het minst geschikt zijn. De beste tijd is het voorjaar (maart tot en met mei) en het najaar (oktober en november). In de winter en het voorjaar kan het ’s avonds in de hoger gelegen dorpen kil zijn.

 

Vlucht en ferry
U vliegt het handigst naar Tenerife-Zuid (of Sur). Aansluitend aan uw vlucht gaat u per taxi (20 min) of bus (1 uur) naar de haven Los Christianos, u neemt de ferry naar San Sebastian. 
U kunt de Fred Olsen ferry of de Naviera Armas ferry nemen, deze kunnen wij eventueel voor u reserveren (€ 70 retourticket p.p.).
Let er op dat u bij voorkeur een ochtendvlucht boekt op de heenreis en een middagvlucht op de terugreis in verband met aansluiting op de ferry. Kilometers en hoogteverschillen in onderstaande kaart zijn inclusief verplaatsingen.


Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Geert van Speybroek

Reis: Gomera
Maart '18 - We hadden, ondanks de storm Emma, een fantastische tocht. We hebben toch nog heel wat zonnige momenten gehad. Gelukkig waren we voldoende ervaren bergwandelaars! Alles was picobello geregeld, waarvoor een pluim.

Ingezonden door: Ad Jonker

Reis: Gomera
Maart '17 - Zeer van de wandeltrektocht genoten. Mooie bestemming met name in het vroege voorjaar als compensatie voor het Hollandse weer. Echter ik had geluk, de hele week droog en lekker weer in San Sebastian, Playa de Santiago en Valle gran Rey. Hoger gelegen Imada en Las Hayas zijn fris, vooral omdat in Imada vanaf ca 15 uur de zon weg is door de ligging. In Hermigua was het ook fris. Beslissend is of de zon schijnt of niet. Maar al met al heb ik de hele route zonder jas kunnen lopen.

Ingezonden door: Peter van Doorn

Reis: La Gomera
Maart '17 - Het was een fantastische reis. De natuur en het landschap van La Gomera is behoorlijk woest maar aan de kust ook heel mooi tropisch. Er zijn toeristen, maar niet heel veel.De wandelingen waren soms pittig, maar in het algemeen goed te doen. We hebben een paar dagen samen gelopen met een reisgenoot die dezelfde trip deed. Dat was heel leuk. We hebben zelf drie dagen rust ingelast in Valle Gran Rey en dat is echt een aanrader. Lekker bijkomen aan boulevard en strand in een heerlijk klimaat. De informatie over de wandelingen was prima en de paden waren goed aangegeven. Al met al een mooie ervaring.

Ingezonden door: L. Mulders

Reis: Gomera
Sep. '16 - We hebben genoten van deze wandelvakantie; erg mooi en goed verzorgd met leuke slaapplekken. Wat wandelen betreft; mooie en afwisselende routes; duidelijk beschreven. Het is ons niet eens gelukt om te verdwalen …en dat is bijzonder. Sommige dagen door de warmte in stenige omgeving wel wat afzien maar na een duik in zee of een goede douche en terrasje was dat weer snel vergeten. We kijken terug op een zeer geslaagde week!

Ingezonden door: Geert en Fien Leenders

Reis: Gomera
Het was wederom een mooie reis en alles was goed geregeld, bedankt hiervoor. Routes op ons gps-apparaat werkten ook perfect. Heb alleen een opmerking voor als er extra dagen bijgeboekt worden. Locatie villa Aurora was voor ons een toplocatie. Wij zouden als we weten wat we nu weten de routes omgewisseld hebben. Groetjes Geert en Fien Leenders

Ingezonden door: Vincent Tepas

Reis: Gomera
Om te beginnen nogmaals de complimenten over hoe de reis georganiseerd is. Met name na onze programmawijziging is op korte termijn geregeld dat de taxi ons vanaf de boot meteen naar Imada bracht en we dag 2 van het arrangement later konden inhalen. Perfect! We verbleven in goede accommodaties op bijzonder plaatsen en de taxi stond altijd op tijd klaar. Verder was het handig dat de lokale agent telefonisch goed bereikbaar was. Dit was onze eerste wandelarrangement met bagagetransport. Dit is ons zeer goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar.

Ingezonden door: E. van der Wiele

Reis: La Gomera
Persoonlijk vond ik de tocht op dag 4 naar Valle el Grand Rey het aantrekkelijkst vanwege de wijdse vergezichten en de oceaan in de verte. De tocht door het bos, de dag ervoor, het minst. Met het sprookjesachtige karakter daarvan heb ik niet zoveel. De tocht met het tunnelstuk heb ik niet gelopen vanwege de weersomstandigheden van de dag. Ik zag daar met mijn lengte van 1.90 erg tegenop. Hoe dat gegaan was weet ik dus niet, maar ik geloof niet dat ik iets bijzonders gemist heb. (de route hoeft niet per se door de tunnel gelopen te worden, er is een alternatieve route die buiten de tunnel om loopt, red.) Het beschikbaar zijn van Delphine Siodos, die overigens behalve Duits ook Frans en Engels en Spaans spreekt en haar voortvarendheid voelden zeer prettig toen ik beroep op haar moest doen.

Ingezonden door: E. Kappert

Reis: La Gomera
Fantastische en goed georganiseerde wandeltrektocht met veel afwisselende, zeer fraaie en uitdagende trajecten. Inspannende beklimmingen en afdalingen kwam ik in alle mogelijke variaties tegen. Steile muildierpaden zonder veel stijgen, maar ook steile afdalingen via gedeeltelijk overwoekerde paden omdat je over een relatief korte afstand soms grote hoogteverschillen moet overbruggen. Ook veel miradors (uitzichtpunten). Een schitterende natuur met o.a. het laurisilva-woud (varens, laurierbomen) maar ook bananen, palmbomen, suikerriet, sinaasappelbomen en wijnstokken. Tijdens het beklimmen van de Garajonay werd ik helaas verrast door een stevige Alisio (passaatwind) met nevel. La Gomera - een aanrader!

Ingezonden door: P. Schulten

Reis: La Gomera
Wij hebben geweldig genoten van deze trektocht. La Gomera is een prachtig eiland met woeste natuur. Alle wandelingen zijn goed bewegwijzerd, maar bovendien zijn de geleverde beschrijvingen van Topo-Aktief zeer nauwkeurig. De reis was perfect georganiseerd, alles klopte van begin tot eind: beschrijvingen, onderdak, taxivervoer. Eén wandeling kon niet doorgaan; daarover werden wij keurig de dag ervoor gebeld en een nieuwe routebeschrijving lag klaar bij aankomst 's avonds. Topo-Aktief heeft het goed voor elkaar!