Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
Alle 24 foto's tonen

Korte trektocht La Gomera

1 / 24

Korte trektocht La Gomera

2 / 24

Korte trektocht La Gomera

3 / 24

Korte trektocht La Gomera

4 / 24

Korte trektocht La Gomera

5 / 24

Korte trektocht La Gomera

6 / 24

Korte trektocht La Gomera

7 / 24

Korte trektocht La Gomera

8 / 24

Korte trektocht La Gomera

9 / 24

Korte trektocht La Gomera

10 / 24

Korte trektocht La Gomera

11 / 24

Korte trektocht La Gomera

12 / 24

Korte trektocht La Gomera

13 / 24

Korte trektocht La Gomera

14 / 24

Korte trektocht La Gomera

15 / 24

Korte trektocht La Gomera

16 / 24

Korte trektocht La Gomera

17 / 24

Korte trektocht La Gomera

18 / 24

Korte trektocht La Gomera

19 / 24

Korte trektocht La Gomera

20 / 24

Korte trektocht La Gomera

21 / 24

Korte trektocht La Gomera

22 / 24

Korte trektocht La Gomera

23 / 24

Korte trektocht La Gomera

24 / 24

Korte trektocht La Gomera

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 5,5 wandeldag
 • Trektocht op La Gomera
 • Valle Gran Rey
 • Indrukwekkende vergezichten

Wandelen op een klein eiland als La Gomera is een ware belevenis: haar verrassend spectaculair landschap met diepe kloven (barranco’s) en woeste hoogvlakten. In San Sebastian begint de trektocht die u door het zuidelijk deel door een woest gebergte voert. De tocht eindigt in het aangename Valle Gran Rey, waar u 3 nachten verblijft. Is het in het achterland nog regenachtig, dan is het hier al snel warm en droog.

Wandelvakantie Korte trektocht La Gomera met bagagevervoer

Dit arrangement is bijna identiek aan ons trektocht programma 431 met dit verschil dat u niet de top van Gomera, de Garajonay bezoekt en de wandeling in het regenwoud mist. In plaats van de afdaling naar het noorden verblijft u in het aangename Valle Gran Rey, het mooiste dal van Gomera. U kunt langs het strand wandelen en een duik in de golven nemen. Of met een schip de zee op varen om walvissen en dolfijnen te spotten. U logeert 3 nachten in Jardin Concha in een 2-persoonskamer met balkon. U vindt in of naast elk overnachtingsadres een prima eetgelegenheid.

lees meerlees minder

Programma Korte trektocht La Gomera

Aankomst in San Sebastian

Gelegen in het oosten van La Gomera, is de hoofdstad van het eiland een rustig dorp met een lange geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn gerelateerd aan de reizen van Columbus in de jaren van de ontdekking van Amerika. Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 1: Van San Sebastian naar Imada

12km4 uur554m651m

Transfer naar Cruce Ermita. U wandelt langs Ermita Virgen de las Nieves naar de 200m hoge rotstoren Roque Agando, u heeft fantastische vergezichten onderweg. Afdaling naar het zeer fraai gelegen gehucht Benchijigua en een klim naar het verlaten en vervallen gehucht Azadoe. Na een korte afdaling over een voornamelijk horizontaal verlopend traject en een korte klim naar Imada. Uw tweede overnachting vindt plaats in Imada.

Etappe 2: Van Imada naar Playa de Santiago

10km3u30 uur870m

Wandeling naar keus van Imada naar Playa Santiago via een directe route of via een klim naar Targa. Het eerste gemeenschappelijke traject is zeer spectaculair. Beide trajecten behelzen een lange afdaling, via Tarja ook een klim van 340m. U overnacht in Playa de Santiago.

Etappe 3: Keuzedag

5 of 3 uur

Traject A: Transfer naar Imada. U wandelt van Imada via Igualero en Chipude naar Las Hayas (5 uur). Na een korte klim naar Igualero volgt een lange panoramische wandeling met uitzicht op de tafelberg Fortaleza en de oceaan in de verte. Via het ceramiekdorp El Cercado bereikt u Las Hayas. Hier vindt de overnachting plaats.

Traject B: Transfer naar Las Hayas, u maakt een rondwandeling door het sprookjesbos (3 uur) . U overnacht in Las Hayas.

Etappe 4: Rondwandeling Las Hayas

11,5km4 uur100m1100m

Van Las Hayas via Arure volgt u een spectaculaire wandeling over een bergrug naar de rand waarna u zigzaggend in een lange afdaling door een steile wand (niet gevaarlijk) La Calera in Valle Gran Rey bereikt. Na de wandeling neemt u de bus terug naar Las Hayas, u overnacht hier opnieuw.

Etappe 5: Van Las Hayas naar Valle Gran Rey

5u30

Wandeling van La Calera (GR 132) via Ermita de los Reyes en een steile klim naar Ermita de Nuestra Senora de Guadeloupe op een bergkam. Vervolgens loopt u door of langs oude, droge bevloeingskanaaltjes naar La Matanza en via El Cercado naar Las Hayas. Transfer vanaf Bar Amparo. Overnachting in Valle Gran Rey.

Etappe 6: Strandwandeling en/of waterval

In de ochtend strandwandeling of eventueel "walvis spotten" en in de middag de waterval wandeling (3 uur) in Barranco de Arrure. U overnacht opnieuw in Valle Gran Rey.

Vertrekdag

Taxitransfer naar de haven van San Sebastian voor de overtocht met de ferry. Het arrangement eindigt bij de haven in San Sebastian.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in eenvoudige hotels, pensions en appartementen.

Routebeschrijving: U ontvangt het Nederlandstalige informatiepakket ongeveer twee weken voor vertrek thuis gestuurd.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar San Sebastian de la Gomera is ongeveer 3750 km.

Wanneer: Het hele jaar is dagelijks vertrek mogelijk (we raden aan vroeg te boeken in verband met de beschikbaarheid in Valle Gran Rey).

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

di 13 aug 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 709,00

Bekijk prijzen

Veilig boeken - wij zijn aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Inbegrepen

 • 7x Overnachting
 • 6x Ontbijt
 • 4x Transfer
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket met wandelkaart
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Diners
 • 1x Ontbijt in Playa de Santiago
 • 1x Lokaal busvervoer
 • Heen- en terugreis
 • 2x Ferryovertochten
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: La Gomera kent een subtropisch klimaat: lange droge, hete zomers, van half mei tot half oktober, en een zachte, warme 'winter' waarin met name in januari regen valt. De lente en de herfst duren relatief kort. La Gomera kent geen echte winter, als het er 15 ºC is vinden de bewoners het koud.
De bomen zijn het hele jaar door groen. Men kan het hele jaar door in Gomera wandelen, waarbij de warme zomermaanden (juli - september) en de natte januarimaand het minst geschikt zijn. De beste tijd is het voorjaar (maart tot en met mei) en het najaar (oktober en november). In de winter en het voorjaar kan het ’s avonds in de hoger gelegen dorpen kil zijn.
Zwaarte: De trektocht is middelzwaar, de langste wandeling is circa 6 uur. Enkele wandelingen starten na een transfer op een hoog gelegen punt of voeren van hoog naar laag (oa. etappe 4) met een pittige afdaling.
Overnachtingen en transfers bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het is mogelijk om de transfer van de luchthaven van Zuid Tenerife (TFS) naar de ferry en retour te reserveren, tevens boeken wij graag de ferryovertocht (retourticket) tussen Tenerife en La Gomera, wij nemen na de boeking hierover contact met u op.
Bereikbaarheid: U vliegt naar Tenerife-Zuid. Aansluitend aan uw vlucht gaat u per taxi of met de bus naar de haven van Los Christianos, u neemt de ferry naar San Sebastian (La Gomera). U kunt de Fred Olsen ferry of de Armas ferry nemen, deze kunnen wij eventueel voor u reserveren. Let er op dat u bij voorkeur een ochtendvlucht boekt op de heenreis en een middagvlucht op de terugreis in verband met aansluiting op de ferry.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Anoniem

28-02-2023

Wij hebben geweldig genoten van deze trektocht. La Gomera is een prachtig eiland met woeste natuur. Alle wandelingen zijn goed bewegwijzerd, maar bovendien zijn de geleverde beschrijvingen van Topo-Aktief zeer nauwkeurig. De reis was perfect georganiseerd, alles klopte van begin tot eind: beschrijvingen, onderdak, taxivervoer. Eén wandeling kon niet doorgaan; daarover werden wij keurig de dag ervoor gebeld en een nieuwe routebeschrijving lag klaar bij aankomst 's avonds. Topo-Aktief heeft het goed voor elkaar!

lees meer lees minder

Anoniem

18-11-2022

Om te beginnen nogmaals de complimenten over hoe de reis georganiseerd is. Met name na onze programmawijziging is op korte termijn geregeld dat de taxi ons vanaf de boot meteen naar Imada bracht en we dag 2 van het arrangement later konden inhalen. Perfect! We verbleven in goede accommodaties op bijzonder plaatsen en de taxi stond altijd op tijd klaar. Verder was het handig dat de lokale agent telefonisch goed bereikbaar was. Dit was onze eerste wandelarrangement met bagagetransport. Dit is ons zeer goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar.

lees meer lees minder

Anoniem

13-11-2022

Wij hebben enorm genoten van deze reis. De reisagent ter plaatste communiceerde super helder en alle taxi’s op het eiland waren perfect op tijd.
Wandelingen zijn over het algemeen uitdagend. Wij hadden geluk met het weer in november, vrijwel elke dag zon dus dit maakt wellicht ook de beleving heel positief. Natuur is prachtig en elke wandeling had weer andere uitzichten, ook dit maakte de reis gevarieerd.

lees meer lees minder

Anoniem

17-09-2022

Fantastische en goed georganiseerde wandeltrektocht met veel afwisselende, zeer fraaie en uitdagende trajecten. Inspannende beklimmingen en afdalingen kwam ik in alle mogelijke variaties tegen. Steile muildierpaden zonder veel stijgen, maar ook steile afdalingen via gedeeltelijk overwoekerde paden omdat je over een relatief korte afstand soms grote hoogteverschillen moet overbruggen. Ook veel miradors (uitzichtpunten). Een schitterende natuur met o.a. het laurisilva-woud (varens, laurierbomen) maar ook bananen, palmbomen, suikerriet, sinaasappelbomen en wijnstokken.

lees meer lees minder

Anoniem

15-05-2022

Het was wederom een mooie reis en alles was goed geregeld, bedankt hiervoor. Routes op ons gps-apparaat werkten ook perfect. Heb alleen een opmerking voor als er extra dagen bijgeboekt worden. Locatie villa Aurora was voor ons een toplocatie. Wij zouden als we weten wat we nu weten de routes omgewisseld hebben.

lees meer lees minder

Anoniem

17-05-2019

Persoonlijk vond ik de tocht op dag 4 naar Valle el Grand Rey het aantrekkelijkst vanwege de wijdse vergezichten en de oceaan in de verte. De tocht door het bos, de dag ervoor, het minst. Met het sprookjesachtige karakter daarvan heb ik niet zoveel. De tocht met het tunnelstuk heb ik niet gelopen vanwege de weersomstandigheden van de dag. Ik zag daar met mijn lengte van 1.90 erg tegenop. Hoe dat gegaan was weet ik dus niet, maar ik geloof niet dat ik iets bijzonders gemist heb. (de route hoeft niet per se door de tunnel gelopen te worden, er is een alternatieve route die buiten de tunnel om loopt, red.) Het beschikbaar zijn van Delphine Siodos, die overigens behalve Duits ook Frans en Engels en Spaans spreekt en haar voortvarendheid voelden zeer prettig toen ik beroep op haar moest doen.

lees meer lees minder

Geert van Speybroek

01-03-2018

We hadden, ondanks de storm Emma, een fantastische tocht. We hebben toch nog heel wat zonnige momenten gehad. Gelukkig waren we voldoende ervaren bergwandelaars! Alles was picobello geregeld, waarvoor een pluim.

Anoniem

01-09-2017

We hebben genoten van deze wandelvakantie; erg mooi en goed verzorgd met leuke slaapplekken. Wat wandelen betreft; mooie en afwisselende routes; duidelijk beschreven. Het is ons niet eens gelukt om te verdwalen en dat is bijzonder. Sommige dagen door de warmte in stenige omgeving wel wat afzien maar na een duik in zee of een goede douche en terrasje was dat weer snel vergeten. We kijken terug op een zeer geslaagde week!

lees meer lees minder

Peter van Doorn

01-03-2017

Het was een fantastische reis. De natuur en het landschap van La Gomera is behoorlijk woest maar aan de kust ook heel mooi tropisch. Er zijn toeristen, maar niet heel veel.De wandelingen waren soms pittig, maar in het algemeen goed te doen. We hebben een paar dagen samen gelopen met een reisgenoot die dezelfde trip deed. Dat was heel leuk. We hebben zelf drie dagen rust ingelast in Valle Gran Rey en dat is echt een aanrader. Lekker bijkomen aan boulevard en strand in een heerlijk klimaat. De informatie over de wandelingen was prima en de paden waren goed aangegeven. Al met al een mooie ervaring.

lees meer lees minder

Ad Jonker

01-03-2017

Zeer van de wandeltrektocht genoten. Mooie bestemming met name in het vroege voorjaar als compensatie voor het Hollandse weer. Echter ik had geluk, de hele week droog en lekker weer in San Sebastian, Playa de Santiago en Valle gran Rey. Hoger gelegen Imada en Las Hayas zijn fris, vooral omdat in Imada vanaf ca 15 uur de zon weg is door de ligging. In Hermigua was het ook fris. Beslissend is of de zon schijnt of niet. Maar al met al heb ik de hele route zonder jas kunnen lopen.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden