Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
Alle 25 foto's tonen

Trektocht La Gomera

1 / 25

La Gomera

2 / 25

La Gomera

3 / 25

La Gomera

4 / 25

La Gomera

5 / 25

La Gomera

6 / 25

La Gomera

7 / 25

La Gomera

8 / 25

La Gomera

9 / 25

La Gomera

10 / 25

La Gomera

11 / 25

La Gomera

12 / 25

La Gomera

13 / 25

La Gomera

14 / 25

La Gomera

15 / 25

La Gomera

16 / 25

La Gomera

17 / 25

La Gomera

18 / 25

La Gomera

19 / 25

La Gomera

20 / 25

La Gomera

21 / 25

La Gomera

22 / 25

La Gomera

23 / 25

La Gomera

24 / 25

La Gomera

25 / 25

La Gomera

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Trektocht op La Gomera
 • Diepe kloven (Barranco's), woeste hoogvlakten
 • Wandelen in het regenwoud

La Gomera biedt een verrassend spectaculair landschap met diepe kloven (barranco’s) en woeste hoogvlakten. In San Sebastian begint de trektocht die u door de mooiste en hoogste delen van Gomera voert. Dankzij enkele transfers ontdekt u de mooiste plekken op dit eiland.

Wandelvakantie La Gomera inclusief bagagevervoer

La Gomera heeft haar ontstaan te danken aan vulkanische activiteiten van 10 miljoen jaar geleden. Sinds 2 miljoen jaar is de vulkaan waarvan het eiland de top vormt, niet meer actief. In die periode is het landschap behoorlijk verweerd. Het zuiden is woestijnachtig droog, het noorden en westen heel erg groen met rond de top een regenwoud.

lees meerlees minder

Programma Trektocht La Gomera

Aankomst in San Sebastian

Gelegen in het oosten van La Gomera, is de hoofdstad van het eiland een rustig dorp met een lange geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn gerelateerd aan de reizen van Columbus in de jaren van de ontdekking van Amerika. Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 1: Van San Sebastian naar Imada

12km4 uur554m651m

Transfer naar Cruce Ermita. U wandelt langs Ermita Virgen de las Nieves naar de 200m hoge rotstoren Roque Agando, u heeft fantastische vergezichten onderweg. Afdaling naar het zeer fraai gelegen gehucht Benchijigua en een klim naar het verlaten en vervallen gehucht Azadoe. Na een korte afdaling over een voornamelijk horizontaal verlopend traject en een korte klim naar Imada. Uw tweede overnachting vindt plaats in Imada.

Etappe 2: Van Imada naar Playa de Santiago

10km3u30 uur870m

Wandeling naar keuze van Imada naar Playa Santiago via een directe route of via een klim naar Targa. Het eerste gemeenschappelijke traject is zeer spectaculair. Beide trajecten behelzen een lange afdaling, via Tarja ook een klim van 340m. U overnacht in Playa de Santiago.

Etappe 3: Keuzedag

5 of 3 uur

Traject A: Transfer naar Imada. U wandelt van Imada via Igualero en Chipude naar Las Hayas (5 uur). Na een korte klim naar Igualero volgt een lange panoramische wandeling met uitzicht op de tafelberg Fortaleza en de oceaan in de verte. Via het ceramiekdorp El Cercado bereikt u Las Hayas. Hier vindt de overnachting plaats.

Traject B: Transfer naar Las Hayas, u maakt een rondwandeling door het sprookjesbos (3 uur). U overnacht in Las Hayas.

Etappe 4: Rondwandeling Las Hayas

11,5km4 uur100m1100m

Van Las Hayas via Arure volgt u een spectaculaire wandeling over een bergrug naar de rand waarna u zigzaggend in een lange afdaling door een steile wand (niet gevaarlijk) La Calera in Valle Gran Rey bereikt. Na de wandeling neemt u de bus terug naar Las Hayas, u overnacht hier opnieuw.

Etappe 5: Van Las Hayas naar Hermiqua

12km5 uur140m1230m

U klimt naar de top van het eiland Garajonay. Afdaling door het regenwoud naar Hermigua.
U overnacht in Hermigua.

Etappe 6: Van El Cedro naar Hermigua

9km4u30 uur

Na een korte transfer wandelt u naar El Cedro, via Aceviños en daalt u via Ermita de San Juan terug naar Hermigua.
Overnachting in Hermigua.

Vertrekdag

Taxitransfer naar de haven van San Sebastian voor de overtocht met de ferry. Het arrangement eindigt bij de haven in San Sebastian.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in eenvoudige hotels, pensions en appartementen.

Routebeschrijving: U ontvangt het Nederlandstalige informatiepakket ongeveer twee weken voor vertrek thuis gestuurd.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar San Sebastian de la Gomera is ongeveer 3750 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek is het hele jaar mogelijk, behalve van 20 december tot en met 8 januari.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

za 22 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 759,00

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Inbegrepen

 • 7x Overnachting
 • 6x Ontbijt
 • 6x Transfer
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket met wandelkaart
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Diners
 • 1x Ontbijt in Playa de Santiago
 • 1x Lokaal busvervoer
 • Heen- en terugreis
 • 2x Ferryovertochten
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: La Gomera kent een subtropisch klimaat: lange droge, hete zomers, van half mei tot half oktober, en een zachte, warme 'winter' waarin met name in januari regen valt. De lente en de herfst duren relatief kort. Gomera kent geen echte winter, als het er 15 ºC is vinden de bewoners het koud. De bomen zijn het hele jaar door groen. Men kan het hele jaar door in Gomera wandelen, waarbij de warme zomermaanden (juli - september) en de natte januarimaand het minst geschikt zijn. De beste tijd is het voorjaar (maart tot en met mei) en het najaar (oktober en november). In de winter en het voorjaar kan het ’s avonds in de hoger gelegen dorpen kil zijn.
Zwaarte: De trektocht is middelzwaar, de langste wandeling is circa 6 uur. Drie wandelingen kennen een lange afdaling.
Overnachtingen en transfers bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het is mogelijk om de transfer van de luchthaven van Zuid Tenerife (TFS) naar de ferry en retour te reserveren, tevens boeken wij graag de ferryovertocht (retourticket) tussen Tenerife en La Gomera, wij nemen na de boeking hierover contact met u op.
Bereikbaarheid: U vliegt naar Tenerife-Zuid. Aansluitend aan uw vlucht gaat u per taxi of met de bus naar de haven van Los Cristianos, u neemt de ferry naar San Sebastian (La Gomera). U kunt de Fred Olsen ferry of de Armas ferry nemen, deze kunnen wij eventueel voor u reserveren. Let er op dat u bij voorkeur een ochtendvlucht boekt op de heenreis en een middagvlucht op de terugreis in verband met aansluiting op de ferry.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Klaaske

15-05-2023

Mijn dochter en ik hebben erg genoten van deze wandelreis.Heel prettig dat we de routes via de GPX-tracks van Wikiloc konden lopen.

Bij dag 3 hebben wij route 2B gelopen van Imada via Targa. Prachtige route. Echter van Guarimiar naar Targa, na de rode rotsen te zijn gepasseerd kwam een steile klim, waarna het pad weggeslagen was en om de hoek van de rots verder ging. Met gevaar voor eigen leven en met behulp van een vriendelijke Duitse wandelaar zijn we hier langs geklommen zodat we niet terug hoefden te lopen. Maar het was ons niet duidelijk dat het pad hier zo weggeslagen was. Ook aan het eind van het pad, bijna bij de asfaltweg was het pad weggeslagen. De wandeling naar Playa de Santiago over de terrassen kon ons ook niet echt bekoren.

We hebben wel veel wandelervaring, maar toch vonden we deze wandeltocht behoorlijk pittig vanwege de steile stenige berghellingen en de vele afdalingen. Zeer tevreden zijn we over onze contactpersoon Audrey. Alle dagen kregen we een appje hoe de dag gegaan was. Na mijn appje of ze misschien wandelstokken voor mij kon regelen, werden deze na een half uur al bezorgd bij ons Hotel Efigenia Natural-Les Hayas. Geweldig.

lees meer lees minder

P. Driessen

19-10-2022

Wat een super mooie wandelroutes, en wat een paradijs is La Gomera!

Tineke Herfs

01-05-2019

Wij hebben een geweldige vakantie gehad! Hartelijk dank voor de goede verzorging! La Gomera is een prachtig eiland en de wandelingen waren zeer afwisselend en erg mooi. Weinig wandelaars tegengekomen. Wat een rust en mooie natuur! Wel pittige wandelingen met steile afdalingen. Het enige minpunt is dat het erg veel afdalen was wat een behoorlijke aanslag op de knieën is. Het is fijn dat je naar een hoge plek wordt gebracht en je kan gaan afdalen maar ik denk dat af en toe even klimmen en afwisselen met dalen beter voor je benen is.

lees meer lees minder

Jaap van Dam

01-04-2019

Een geweldige reis. Goed georganiseerd, alles mooi op tijd. Goed gekozen wandelingen. Aardige mensen. Kortom ,een organisatie die wij zullen onthouden.

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden