Vind de reis die bij u past:

Eifelsteig - Reisnr: 202

wandelvakantie Duitsland, Eifel


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Eifelsteig
  • Wandelvakanties Eifelsteig
  • Wandelvakanties Eifelsteig
  • Wandelvakanties Eifelsteig
  • Wandelvakanties Eifelsteig
  • Wandelvakanties Eifelsteig

De Eifelsteig voert langs de Duits-Belgische grens vanuit Kornelimunster langs aantrekkelijke stadjes als Monschau, Blankenheim, Hillesheim en Trier. 

Reissom Eifelsteig 2019 (bij 2p): 

A (8d/7n)

€ 479  p.p.

B (11d/10n)

€ 689  p.p.

C (8d/7n)

€ 479  p.p.

Inbegrepen: A + C: 7x ontbijt en 6x lunchpakket ; B 10x ontbijt en 9x lunchpakket, bagagevervoer 1 stuk 15 kg p.p., genoemde transfers, Topo-Aktief informatiepakket
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, diners, Kurtax
Reserveringskosten: € 25 per party
Toeslag 1p-kamer: € 115 (A); € 150 (B); € 105 (C)

Toeslag 1p-arrangement: € 35 (A en C); € 45 (B)
Accommodatie: goede middenklasse hotels en pensions, 2 pk/do/wc

Zwaarte: sportieve wandelingen 17-25 km, hoogteverschillen tot 200 m
Afstand: Utrecht - Aken 215 km
Openbaar vervoer: trein naar Aken, bus naar hotel
Hond: niet toegestaan
Routebeschrijving: Duitstalig
GPS data: opvraagbaar
Periode: 1 apr - 31 okt 2019; vertrek dagelijks
Let op: In de grote steden is een milieusticker op uw auto verplicht (bijv. te bestellen bij de ANWB)

Het eerste deel van de Eifelsteig voert o.a.door de Belgische Hoge Venen en langs de stuwmeren van de Roer. Het tweede deel voert van Blankenheim door de Vulkaaneifel, langs kastelen en vulkaanmeren (maren) en door het dal van de Lieser. De tocht eindigt in Trier aan de Moezel, bekend van de Porta Nigra.
U kunt kiezen uit 3 deeltrajecten. Dagschema C is identiek aan schema B maar zonder het traject van Blankenheim naar Gerolstein.
Het kan gebeuren dat een accommodatie is volgeboekt en een transfer nodig is, of een duurdere accommodatie ingeboekt moet worden. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

 

Dagschema A  Aken - Blankenheim 8d/7n
1. Aankomst in Aken resp. Kornelimunster
2. Van Kornelimunster naar Roetgen (14 km)
3. Door de Hoge Venen naar Monschau (17 km)
4. Monschau – Einruhr (25 km)
5. Einruhr – Gemünd (21 km)
6. Gemünd - Kloster Steinfeld (Kall-Urft) (18 km)
7. Kloster Steinfeld (Kall-Urft) - Blankenheim (24 km)
8. Einde arrangement

Dagschema B  Blankenheim - Trier 11d/10n
1. Aankomst in Blankenheim
2. Blankenheim – Mirbach (18 km)
3. Mirbach – Hillesheim (26 km)
4. Hillesheim – Gerolstein (21 km)
5. Gerolstein – Daun (25 km)
6. Daun – Manderscheid (23 km)
7. Manderscheid – Grosslittgen/Himmerod (18 km)
8. Transfer naar Bruch: Bruch - Grosslittgen (20 km) je loopt dus terug
9. Transfer naar Bruch: Bruch - Kordel (27 km)
10. Kordel - Trier (18 km)
11. Einde arrangement

 

Dagschema C  Gerolstein - Trier 8d/7n
1. Aankomst in Gerolstein
2. Gerolstein – Daun (25 km)
3. Daun – Manderscheid (23 km)
4. Manderscheid - Grosslittgen/Himmerod (18 km)
5. Transfer naar Bruch: Bruch - Grosslitgen (20 km) je loopt dus terug
6. Transfer naar Bruch: Bruch - Kordel (27 km)
7. Kordel - Trier (18 km)
8. Einde arrangement

 

Dagschema A Aken - Blankenheim 8d/7n 1. Aankomst in Aken resp. Kornelimunster 2. Van Kornelimunster naar Roetgen (14 km) 3. Door de Hoge Venen naar Monschau (17 km) 4. Monschau – Einruhr (25 km) 5. Einruhr – Gemünd (21 km) 6. Gemünd - Kloster Steinfeld(Kall-Urft)(18 km) 7. KlosterSteinfeld(Kall-Urft)-Blankenheim 24km 8. Einde arrangement Dagschema B Blankenheim - Trier 11d/10n 1. Aankomst in Blankenheim 2. Blankenheim – Mirbach (18 km) 3. Mirbach – Hillesheim (26 km) 4. Hillesheim – Gerolstein (21 km) 5. Gerolstein – Daun (25 km) 6. Daun – Manderscheid (23 km) 7. Manderscheid – Grosslittgen 18 km) 8. Transfer naar Bruch: Bruch - Grosslittgen(20 km) je loopt dus terug 9. Transfer naar Bruch: Bruch - Kordel (27 km) 10. Kordel - Trier (18 km) 11. Einde arrangement Dagschema C Gerolstein - Trier 8d/7n 1. Aankomst in Gerolstein 2. Gerolstein – Daun (25 km) 3. Daun – Manderscheid (23 km) 4. Manderscheid - Grosslittgen (18 km) 5. Transfer, Bruch - Grosslitch

Wandelen in de Eifel
De routes zijn goed gemarkeerd. U ontvangt een uitgebreide Duitstalige routebeschrijving.

 

Accommodatie
U overnacht in verschillende, goede hotels (vergelijkbaar met twee sterren). Alle kamers met eigen do/wc. U kunt eventueel een extra nacht boeken tijdens of aan het eind van de trektocht.

 

Bereikbaarheid
Auto: Vanaf Utrecht is het naar Kornelimunster 215 km; Blankenheim ca. 280 km, Gerolstein ca. 320 km en Trier 350 km.
Openbaar vervoer:  Trein (Aken) en bus; Blankenheim, Gerolstein en Trier met trein via Keulen bereikbaar.

 

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Agnes

Reis: Eifelsteig
Juli '19 - We hebben van een heerlijke wandeltocht genoten.

Ingezonden door: Lucie

Reis: Eifelsteig
Juli '18 - Ik ben heel tevreden over de dienstverlening van Topo-Aktief. De Eifelsteig van Blankenheim naar Trier was een succes en is goed verlopen. Hotels met ontbijt, lunchpakket en bagagevervoer waren prima geregeld. Personeel was over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. Ik heb verder geen op- of aanmerkingen. Met uw website kan (zelfs) ik uit de voeten en ik blijf deze zeker raadplegen voor een volgende gelegenheid.

Ingezonden door: D. Reedijk

Reis: Eifelsteig
Okt. '17 - Wederom prachtige uitzichten. Doordat het nat was, waren de paden vaak moeilijk. Er waren ook een paar zware dagen. Bij elkaar genomen was het fantastisch!

Ingezonden door: H. Reedijk

Reis: Eifelsteig
Okt. '16 - We hebben gelopen tussen klooster Steinfeld en Daun, 5 loopdagen in oktober. De natuur is fantastisch, misschien vooral door de herfstkleuren. De vergezichten zijn heel mooi, de bossen zeer afwisselend. Zo ook de accommodaties: van super de luxe tot heel eenvoudig, maar allemaal even leuk. Het weer zat niet echt mee. 2 dagen regen en koud. Al met al zeker aan te bevelen, al is de laatste dag best zwaar.

Ingezonden door: Lucie Sax

Reis: Eifelsteig
Aug. 2016 - De wandelvakantie was geweldig; goede informatie, prima hotels, geweldige ontbijten en lunchpakketten. En goed wandelweer, maar dat is boffen.

Ingezonden door: Marian van Hooft

Reis: Eifelsteig
Mei 2016 - De Eifelsteig 2 was dit jaar in mei een bijzondere ervaring. We hebben in 9 dagen de vier jaargetijden ervaren. De eerste twee dagen viel er sneeuw en was het pittig koud voor de tijd van het jaar. Daarna was er een wat wisselvallige dag met wat regen, maar een stijgende lijn bracht ons de laatste dagen zomer. De route voerde ons door de Vulkaaneifel met volle en droge kratermeren, vulkaanrotsen en holen, soms uitgehakt, soms spontaan ontstaan. Vroeger hebben hier zelfs kluizenaars gewoond. Het landschap is af en toe grillig, maar ook sprookjesachtig door wat snel stromende riviertjes en de rijke begroeiing. We hebben 2 nachten doorgebracht in klooster Himmerod, een plaats van rust en ontmoeting omdat je samen aan tafel gaat. De accommodatie is wellicht wat soberder, maar het kloosterbrood en taart maakten alles goed. De route is pittig omdat je veel moet klimmen en dalen en varieert van 18 tot ongeveer 30 km per dag. Na twee dagen waren we er aan gewend en voelden ons echte klimgeiten. Eindigen in Trier is ook erg leuk. Deze mediterraan aandoende stad herbergt vele Romeinse schatten. Moe, maar voldaan konden we daarna met een stoptreintje in 2uur terug naar Blankenheim waar onze auto stond.

Ingezonden door: Dominique Reedijk

Reis: Eifelsteig
De Eifel is prachtig. We hebben erg genoten van de landschappen en de herfstkleuren. De hotels waren allemaal prima, we werden overal (zeer) vriendelijk ontvangen. Even een tip: maak als 't kan tijd om Vogelsang te bezichtigen (etappe Einruhr - Gemünd). Zeer indrukwekkend en leerzaam.

Ingezonden door: Marian van Hooft

Reis: Eifelsteig
De Eifelsteig 1 is een erg leuke wandelvakantie met veel afwisseling, De bewegwijzering is prima en de wandelpaden zijn meest onverhard, vooral door bossen en velden. Je passeert maar zelden een autoweg op de meeste stukken rijdt geen of nauwelijks verkeer. Dus heerlijk om tot rust te komen. Het is af en toe behoorlijk stijgen en dalen en zeker na regen is het goed oppassen. Goede schoenen zijn een voorwaarde. De natuur was in het voorjaar prachtig, de bomen hebben allemaal verschillende kleuren en in de lage begroeiing kom je steeds andere planten en bloemen tegen. Het is leuk om tijdens het wandelen een stuk geschiedenis van de Eifel te leren kennen, bv Romeinse overblijfselen (waterleiding) oude kalkovens, maar ook overblijfselen uit de 2e wereldoorlog, die ook in Duitsland zijn sporen heeft nagelaten. Het overnachten in kleine, vaak pittoreske stadjes draagt bij aan het vakantieplezier. In 1 hotel krijg je zelfs een voetenbadje om je vermoeide voeten te verwennen. Wij vinden deze reis een aanrader en gaan zeker deel 2 doen.