Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Twente
 • Trektocht Ros van Twente - 3 dagen
Alle 16 foto's tonen

Trektocht Ros van Twente - 3 dagen

1 / 16

Ros van Twente

2 / 16

Ros van Twente

3 / 16

Ros van Twente

4 / 16

Ros van Twente

5 / 16

Ros van Twente

6 / 16

Ros van Twente

7 / 16

Ros van Twente

8 / 16

Ros van Twente

9 / 16

Ros van Twente

10 / 16

Ros van Twente

11 / 16

Ros van Twente

12 / 16

Ros van Twente

13 / 16

Ros van Twente

14 / 16

Ros van Twente

15 / 16

Ros van Twente

16 / 16

Ros van Twente

Zwaarte:
Duur: 3 dagen, 2 nachten, 3 wandeldagen
 • Trektocht door Twente
 • Ook 4- of 5-daagse variant mogelijk
 • Licht glooiend landschap

Wandelvakantie in Twente met bagagevervoer Kom heerlijk wandelen in Twente! Het landschap is afwisselend, oer-Nederlands en knus. Het herbergt uitgestrekte heidevelden, bossen, kronkelende beken, weilanden vol bloemen en eeuwenoude boerderijen. U wandelt door fraaie natuurgebieden als de Tankenberg, het Lutterzand, landgoed Singraven en het Roderveld.

Wandeltocht Ros van Twente - 3 dagen met bagagevervoer

Twente is een landstreek, die het oostelijke deel van de provincie Overijssel omvat. De gastvrije bewoners worden Tukkers genoemd.
Twente kent een grote hoeveelheid onverharde wegen en paden die een onbekommerde en rustige wandeling garanderen.
Geologisch is Twente één van de meest interessante gebieden van Nederland, er komen aardlagen uit verschillende perioden op een vrij klein gebied aan de oppervlakte. Dit maakt het zogenaamde Twentse coulissenlandschap zeer afwisselend en een ideale verblijfplaats voor veel vogelsoorten, kleine knaagdieren en reeën. Het landschap is licht glooiend met stromende beken, groene weilanden en fraaie panorama's met de Tankenberg als hoogste punt van de provincie (86 meter). Een lust voor iedere wandelaar en natuurliefhebber.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Ros van Twente - 3 dagen

Etappe 1: Van Oldenzaal naar Denekamp (tevens aankomstdag)

22,5km

U wandelt vanuit het mooie Oldenzaal via de prachtige Tankenberg richting het natuurgebied Lutterzand, waar het riviertje De Dinkel stroomt. De Dinkel vormt hier de grillige grens tussen lagergelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. De steile Dinkeloevers bieden hier een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd. Vanaf het Lutterzand loopt u grotendeels via de oevers van De Dinkel richting uw overnachtingsplek. U overnacht in Denekamp.

Etappe 2: Van Denekamp naar Ootmarsum

21,5km

Deze wandeldag wandelt u naar Ootmarsum. U passeert het landgoed Singraven, bekend van de watermolen van Singraven aan de Dinkel, het koetshuis en een aantal pachtboerderijen. Daarna vervolgt u deze prachtige route langs verschillende beekjes en het Almelo-Nordhorn kanaal. Aan het einde van de wandeling loopt u via de Kuiperberg Ootmarsum binnen. U overnacht in het pittoreske Ootmarsum, dit stadje staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Nederland.

Etappe 3: Van Ootmarsum naar Oldenzaal (tevens vertrekdag)

20km

Deze dag wandelt u van Ootmarsum via Voltherbroek, het prachtige Roderveld en de Tankenberg terug naar Oldenzaal. Een deel van het pad dat u volgt gaat over de oude trambaan die van Oldenzaal naar Denekamp liep.

Het arrangement eindigt na de wandeling, het is eventueel mogelijk een extra overnachting in Hanzestad Oldenzaal te boeken.

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in nette 3* of 4* hotels in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Oldenzaal is ongeveer 140 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

di 31 dec. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 236,00

Bekijk prijzen

Veilig boeken - wij zijn aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • 2x Overnachting
 • 2x Ontbijt
 • 2x Lunchpakket
 • 2x Diner (indien geboekt)
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunchpakket op aankomstdag
 • Diners
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Zwaarte: De wandelingen die wij in Twente hebben uitgezet zijn rond de 20 kilometer per dag en er is nagenoeg geen hoogteverschil.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: De start van de wandeling begint in Oldenzaal bij het centraal station, u kunt hier makkelijk met de trein naartoe reizen. Indien u met de auto komt kunt u kosteloos parkeren op een grote naastliggende parkeerplaats.
Hond: Helaas niet mogelijk.

Startpunt

Reviews

H.M. Lam

07-09-2023

Ideaal wandelgebied. Uitstekende routebeschrijving, GPS niet gebruikt.

Joost Meijer

02-09-2022

Het was een prachtige tocht door een coulissenlandschap. De dagen dat wij liepen was het uitzonderlijk droog en de onverharde paden waren zanderig en stoffig en het landschap had zichtbaar te lijden onder de droogte. Ik denk dat de route modderig kan zijn bij veel regen. We hadden een heerlijke lang weekend. De hotels waren goed.

lees meer lees minder

Bob Bakker

02-05-2022

We hebben heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving, heel afwisselend. De wandelingen waren goed en duidelijk beschreven. De hotels vonden wij matig, maar de bedden waren prima, lekker geslapen. In Hotel het Landhuis kan je prima eten/ dineren, heerlijk klaargemaakt met verschillende groentes. We hebben pech gehad met het slechte weer, veel regen en daarbij de beperkingen rond COVID-19. Wij kennen Twente niet en het was een mooie kennismaking, we gaan zeker nog een keer die kant uit.

lees meer lees minder

A. van Veen

05-10-2021

Een heerlijk 3-daagse gelopen. Genoten van de natuur! De wandeling is zeer afwisselend en gaat langs bijzonder mooie plekjes! Wij hadden geen GPS tot onze beschikking en vonden het lastig om voortdurend te lezen en te kijken op de kaart hoe en wat. En dat ging nog wel eens mis. M.n. de eerste dag hebben een groot deel van de wandeling fout gelopen en gezocht naar de goede route.

Maar het totaalplaatje is: we hebben heerlijke dagen gehad!

lees meer lees minder

Wilma Markus

01-09-2021

De ontvangst op de P&R Oldenzaal, in de regen maar werd gewoon gevonden. De combi van beschrijving, kaart en GPS was perfect. Zeker tegen de ene ochtend in de regen was de beschrijving niet bestand. Daarna was de beschrijving vrijwel perfect en bij twijfel even de GPS check doen (moet ik hier echt in???). Mijn wandelapp gaf meer kilometers aan dan de beschrijvingen waardoor t iets zwaarder was dan verwacht. Zwaarte had ook met hier en daar wat drassigheid te maken. Maar dat kon ik weten want een deel van het landschap is moerassig. Leuk over erven van boerderijen waardoor je de mensen spreekt die trots op hun land zijn. Hartelijke ontvangst bij de accommodaties; ze weten net wie ze zaken doen en dat er een vermoeide wandelaar als gast arriveert. Voor herhaling vatbaar!

lees meer lees minder

P.C. Soederhuizen

01-08-2021

We hebben genoten! Van de prachtige wandelingen. Van de gastvrijheid onderweg met leuke plekjes om even te zitten voor een kopje koffie met lekkers. We kwamen op leuke verrassende paden. Wat een mooi en veelzijdig landschap. Zelfs nog een ree gezien onderweg. Helaas was die te verlegen om op tijd op de foto te krijgen :) Een bijzonder dankjewel voor de Twentse boeren. Echt super dat zij op diverse plekken hun erf of weiland openstellen voor wandelaars! Dit was onze eerste wandelvakantie bij Top- Aktief. Na deze positieve ervaring boeken wij vast nog eens een van de andere wandelvakanties.

lees meer lees minder

Ad Berger

01-08-2021

De wandelingen zijn op alle dagen goed uitgestippeld, je komt weinig op de openbare weg, veel door landerijen en bosranden, echt leuk. Tav de accommodaties het volgende we vonden het eerste hotel het leukst tav van kamer die was het ruimst. Fletcher is enigszins gedateerd en dito voor Centrum hotel in Ootmarsum, het laatste hotel was de kamer erg klein. Uiteindelijk ben je redelijk vermoeid en ben je alleen op de kamer om te slapen, maar iets meer bewegingsruimte is fijn. Het was wel schoon op alle kamers hetgeen ook belangrijk is. In algemene zin hebben we ons goed vermaakt en fijn gewandeld, het weer was ook fijn afgelopen week.

lees meer lees minder

Marjolein de Wit

01-07-2021

Wij hebben de reis Ros van Twente gedaan en we waren zeer tevreden over alles! Dus dank jullie wel! Wij zullen jullie organisatie bij anderen aanbevelen. Succes! Groetjes Marjolein de Wit

Tosca Derks

01-04-2021

De wandelreis van Oldenzaal naar denekamp ootmarsum Oldenzaal was heel erg geslaagd. Bagagevervoer super. Ook bereikbaarheid voor vragen in de avond, TOP. Eten in dinkelhotel super, kamer matig. Diner in hotel ootmarsum matig, kamer klein maar sfeervol. Kaartmateriaal TOP. Kaart route drie met roze intekenen is niet goed zichtbaar. Aan informatie ontbrak hoe vervoer bagage van en naar station Oldenzaal geregeld was. Tip:toevoegen dat op wandeling drie halverwege koffie thee soep ijs etc te krijgen is in een mooie zelfbedieningsschuur bij boer op 9km vanaf begin vd wandeling. Met vriendelijke groet Tosca Derks

lees meer lees minder

Anoniem

01-01-2021

Ik heb de route Ros van Twente als zeer positief en inspirerend ervaren. Het landschap is afwisselend (bos, weiland, beken en dorpjes) en laat zien dat je niet altijd naar het buitenland hoeft voor een mooie wandelervaring. De routes zijn rustig, als je wandelt met een hond is deze route een goede keuze. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om te rusten bij restaurants (niet tijdens een lockdown) maar zelfs beter nog op eenzame bankjes waarbij je de omgeving rustig kunt laten inwerken. De mensen die ik tegen kwam waren allen vriendelijk, hun dialect gaf mij het gevoel dat ik het Utrechtse achter me had gelaten, precies wat ik wilde voor dit weekend. Lopen van A naar B in een dag en dat 3x is vele malen leuker dan 3x een rondje lopen. Een echt trektocht gevoel te voet in ons eigen land. Sommigen noemen het "hiken", ik noem het landschap-lopen door Tukkerland. Een echte aanrader!

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden