Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Twente
 • Trektocht Ros van Twente - 4 dagen
Alle 16 foto's tonen

Trektocht Ros van Twente - 4 dagen

1 / 16

Ros van Twente

2 / 16

Ros van Twente

3 / 16

Ros van Twente

4 / 16

Ros van Twente

5 / 16

Ros van Twente

6 / 16

Ros van Twente

7 / 16

Ros van Twente

8 / 16

Ros van Twente

9 / 16

Ros van Twente

10 / 16

Ros van Twente

11 / 16

Ros van Twente

12 / 16

Ros van Twente

13 / 16

Ros van Twente

14 / 16

Ros van Twente

15 / 16

Ros van Twente

16 / 16

Ros van Twente

Zwaarte:
Duur: 4 dagen, 3 nachten, 4 wandeldagen
 • Trektocht door Twente
 • Ook 3- of 5-daagse variant mogelijk
 • Gezellige, pittoreske Ootmarsum

Wandelvakantie in Twente met bagagevervoer Kom heerlijk wandelen in Twente! Het landschap is afwisselend, oer-Nederlands en knus. Het herbergt uitgestrekte heidevelden, bossen, kronkelende beken, weilanden vol bloemen en eeuwenoude boerderijen. U wandelt door fraaie natuurgebieden als de Tankenberg, het Lutterzand, landgoed Singraven en het Roderveld.

Wandeltocht Ros van Twente - 4 dagen met bagagevervoer

Twente is een landstreek, die het oostelijke deel van de provincie Overijssel omvat. De gastvrije bewoners worden Tukkers genoemd.
Twente kent een grote hoeveelheid onverharde wegen en paden die een onbekommerde en rustige wandeling garanderen.
Geologisch is Twente één van de meest interessante gebieden van Nederland, er komen aardlagen uit verschillende perioden op een vrij klein gebied aan de oppervlakte. Dit maakt het zogenaamde Twentse coulissenlandschap zeer afwisselend en een ideale verblijfplaats voor veel vogelsoorten, kleine knaagdieren en reeën. Het landschap is licht glooiend met stromende beken, groene weilanden en fraaie panorama's met de Tankenberg als hoogste punt van de provincie (86 meter). Een lust voor iedere wandelaar en natuurliefhebber.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Ros van Twente - 4 dagen

Etappe 1: Van Oldenzaal naar Denekamp (tevens aankomstdag)

22,5km

U wandelt vanuit het mooie Oldenzaal via de prachtige Tankenberg richting het natuurgebied Lutterzand, waar het riviertje De Dinkel stroomt. De Dinkel vormt hier de grillige grens tussen lagergelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. De steile Dinkeloevers bieden hier een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd. Vanaf het Lutterzand loopt u grotendeels via de oevers van De Dinkel richting uw overnachtingsplek. U overnacht in Denekamp.

Etappe 2: Van Denekamp naar Ootmarsum

21,5km

Deze wandeldag wandelt u naar Ootmarsum. U passeert het landgoed Singraven, bekend van de watermolen van Singraven aan de Dinkel, het koetshuis en een aantal pachtboerderijen. Daarna vervolgt u deze prachtige route langs verschillende beekjes en het Almelo-Nordhorn kanaal. Aan het einde van de wandeling loopt u via de Kuiperberg Ootmarsum binnen. U overnacht in het pittoreske Ootmarsum, dit stadje staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Nederland.

Etappe 3: Rondwandeling Ootmarsum

17,5km

Vandaag staat er een rondwandeling in het buitengebied van Ootmarsum op het programma. De zeer afwisselende route leidt u door het bos, langs Twentse boerderijen, door het natuurgebied het Springendal om vervolgens bij de Paardenslenkte aan te komen. De Paardenslenkte is een heidegebied gelegen aan de Nederlands-Duitse grens. Vroeger heeft hier een beek of een rivier gestroomd, hierdoor is er een ondiepe stuwwal gevormd, een zogenaamde slenkte. Als u de slenkte bent gepasseerd, ziet u de grens met Duitsland gevormd door een metershoge kei. U loopt een kleine lus over Duits grondgebied om vervolgens via Nederland terug te keren naar Ootmarsum. Deze etappe is op twee verschillende plekken heel eenvoudig in te korten.

Etappe 4: Van Ootmarsum naar Oldenzaal (tevens vertrekdag)

20km

Deze dag wandelt u van Ootmarsum via Voltherbroek, het prachtige Roderveld en de Tankenberg terug naar Oldenzaal. Een deel van het pad dat u volgt gaat over de oude trambaan die van Oldenzaal naar Denekamp liep.

Het arrangement eindigt na de wandeling, het is eventueel mogelijk een extra overnachting in Hanzestad Oldenzaal te boeken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in nette 3* of 4* hotels in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Oldenzaal is ongeveer 140 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

vr 1 nov. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 329,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • 3x Overnachting
 • 3x Ontbijt
 • 3x Lunchpakket
 • 3x Diner (indien geboekt)
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunchpakket op aankomstdag
 • Diners
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Zwaarte: De wandelingen die wij in Twente hebben uitgezet zijn rond de 20 kilometer per dag en er is nagenoeg geen hoogteverschil.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: De start van de wandeling begint in Oldenzaal bij het centraal station, u kunt hier makkelijk met de trein naartoe reizen. Indien u met de auto komt kunt u kosteloos parkeren op een grote naastliggende parkeerplaats.
Hond: Helaas niet mogelijk.

Startpunt

Reviews

Mevr. Lugtenaar

22-05-2023

Prachtige natuur, mooie omgeving. Veel kleine bospaadjes en mooie stukken gelopen langs een kronkelig riviertje en beekjes. En niet te vergeten het genieten van alle vogels die tijdens de tocht het hoogste lied zongen.

P.A. Leijdsman

09-09-2022

Wij hebben een geweldige 4 daagse wandelvakantie gehad. Het gebied is werkelijk prachtig en de routes lopen langs alle mooie plekjes. De hotels waren prima, ook de lunches voor onderweg waren meer dan goed. De afstanden waren goed te doen. Een absolute aanrader in dit mooie stukje Nederland!

Kaj Otten

22-10-2021

Prima wandelvakantie gehad. Afwisselend landschap en prima routebeschrijving. Accommodatie van wisselende kwaliteit, maar ruim voldoende. Telefonische ondersteuning was prima van Topo-aktief.

Anoniem

01-10-2020

Wij hebben heel prettige wandeldagen gehad, slechts een bui, dus ook de weergoden waren met ons. Het blijft toch raar deze Coronatijd, mensen houden afstand, en bij ons bezoek aan Oldenzaal tref je lege winkelstraten. Maar de ontvangst in de hotels was allerhartelijkst ondanks de lage bezetting. Onze thermoskan werd gevuld met heet water, dus konden we ons kopje koffie zelf maken. Wat ons betreft was het een uitstekende manier om onze vakantiedagen door te brengen. In de buitenlucht, lopend door een afwisselend landschap.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden