Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Twente
 • Trektocht Ros van Twente - 5 dagen
Alle 17 foto's tonen

Trektocht Ros van Twente - 5 dagen

1 / 17

Ros van Twente

2 / 17

Ros van Twente

3 / 17

Ros van Twente

4 / 17

Ros van Twente

5 / 17

Ros van Twente

6 / 17

Ros van Twente

7 / 17

Ros van Twente

8 / 17

Ros van Twente

9 / 17

Ros van Twente

10 / 17

Ros van Twente

11 / 17

Ros van Twente

12 / 17

Ros van Twente

13 / 17

Ros van Twente

14 / 17

Ros van Twente

15 / 17

Ros van Twente

16 / 17

Ros van Twente

17 / 17

Ros van Twente

Zwaarte:
Duur: 5 dagen, 4 nachten, 5 wandeldagen
 • Trektocht door Twente
 • Ook 3- of 4-daagse variant mogelijk
 • Natuurgebied Lutterzand

Wandelvakantie in Twente met bagagevervoer Kom heerlijk wandelen in Twente! Het landschap is afwisselend, oer-Nederlands en knus. Het herbergt uitgestrekte heidevelden, bossen, kronkelende beken, weilanden vol bloemen en eeuwenoude boerderijen. U wandelt door fraaie natuurgebieden als de Tankenberg, het Lutterzand, landgoed Singraven en het Roderveld.

Wandeltocht Ros van Twente - 5 dagen met bagagevervoer

Twente is een landstreek, die het oostelijke deel van de provincie Overijssel omvat. De gastvrije bewoners worden Tukkers genoemd.
Twente kent een grote hoeveelheid onverharde wegen en paden die een onbekommerde en rustige wandeling garanderen.
Geologisch is Twente één van de meest interessante gebieden van Nederland, er komen aardlagen uit verschillende perioden op een vrij klein gebied aan de oppervlakte. Dit maakt het zogenaamde Twentse coulissenlandschap zeer afwisselend en een ideale verblijfplaats voor veel vogelsoorten, kleine knaagdieren en reeën. Het landschap is licht glooiend met stromende beken, groene weilanden en fraaie panorama's met de Tankenberg als hoogste punt van de provincie (86 meter). Een lust voor iedere wandelaar en natuurliefhebber.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Ros van Twente - 5 dagen

Etappe 1: Rondwandeling Oldenzaal (tevens aankomstdag)

10km

Na aankomst in Oldenzaal gaat u op pad om een prachtig, gevarieerde route tussen de stuwwallen van Oldenzaal te wandelen. De tocht gaat over vlak terrein, door bossen en open weilanden en begint op de schitterende Rhododendronlaan – een laantje dat zijn naam echt eer aan doet omdat u letterlijk tussen een haag van rododendrons loopt - richting de Boerskotten. Deze etappe is desgewenst ook in te korten tot 5 km. U overnacht in Oldenzaal.

Etappe 2: Van Oldenzaal naar Denekamp

22,5km

U wandelt vanuit het mooie Oldenzaal via de prachtige Tankenberg richting het natuurgebied Lutterzand, waar het riviertje De Dinkel stroomt. De Dinkel vormt hier de grillige grens tussen lagergelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. De steile Dinkeloevers bieden hier een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd. Vanaf het Lutterzand loopt u grotendeels via de oevers van De Dinkel richting uw overnachtingsplek. U overnacht in Denekamp.

Etappe 3: Van Denekamp naar Ootmarsum

21,5km

Deze dag wandelt u naar Ootmarsum. U passeert het landgoed Singraven, bekend van de watermolen van Singraven aan de Dinkel, het koetshuis en een aantal pachtboerderijen. Daarna vervolgt u deze prachtige route langs verschillende beekjes en het Almelo-Nordhorn kanaal. Aan het einde van de wandeling loopt u via de Kuiperberg Ootmarsum binnen. U overnacht in het pittoreske Ootmarsum, dit stadje staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Nederland.

Etappe 4: Rondwandeling Ootmarsum

17,5km

Vandaag staat er een rondwandeling in het buitengebied van Ootmarsum op het programma. De zeer afwisselende route leidt u door het bos, langs Twentse boerderijen, door het natuurgebied het Springendal om vervolgens bij de Paardenslenkte aan te komen. De Paardenslenkte is een heidegebied gelegen aan de Nederlands-Duitse grens. Vroeger heeft hier een beek of een rivier gestroomd, hierdoor is er een ondiepe stuwwal gevormd, een zogenaamde slenkte. Als u de slenkte bent gepasseerd, ziet u de grens met Duitsland gevormd door een metershoge kei. U loopt een kleine lus over Duits grondgebied om vervolgens via Nederland terug te keren naar Ootmarsum. Deze etappe is op twee verschillende plekken heel eenvoudig in te korten.

Etappe 5: Van Ootmarsum naar Oldenzaal (tevens vertrekdag)

20km

Deze dag wandelt u van Ootmarsum via Voltherbroek, het prachtige Roderveld en de Tankenberg terug naar Oldenzaal. Een deel van het pad dat u volgt gaat over de oude trambaan die van Oldenzaal naar Denekamp liep.

Het arrangement eindigt na de wandeling, het is eventueel mogelijk een extra overnachting in Hanzestad Oldenzaal te boeken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in nette 3* of 4* hotels in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Oldenzaal is ongeveer 140 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

do 31 okt 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 392,50

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • 4x Overnachting
 • 4x Ontbijt
 • 4x Lunchpakket
 • 4x Diner (indien geboekt)
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunchpakket op aankomstdag
 • Diners
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Zwaarte: De wandelingen die wij in Twente hebben uitgezet zijn rond de 20 kilometer per dag en er is nagenoeg geen hoogteverschil.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: De start van de wandeling begint in Oldenzaal bij het centraal station, u kunt hier makkelijk met de trein naartoe reizen. Indien u met de auto komt kunt u kosteloos parkeren op een grote naastliggende parkeerplaats.
Hond: Helaas niet mogelijk.

Startpunt

Reviews

L. Bal

16-09-2023

Ben je op zoek naar een heerlijke wandelvakantie in eigen land waarbij alles goed geregeld is? Zoek dan niet verder!

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in het gemoedelijke Twente. We hebben vijf dagen gewandeld met onze baby in de draagrugzak en onze beagle. Dit was goed te doen en een echte aanrader. Wij hadden twee dagen 30 graden, maar met voldoende stops en water was dit alsnog goed te doen. Afwisselend landschap door de bossen, langs de rivier de Dinkel en over boerenland. Vlakbij Oldenzaal op de terugweg zit een 'zelfbedieningsschuur' met heerlijke appeltaart!

De hotels zijn prima en op fijne locaties tov de routes met goed ontbijt. De mensen van Topo-Aktief hebben goed met ons meegedacht en waren heel vriendelijk in de communicatie.

Bedankt Topo-Aktief, wij komen zeker nog eens terug voor een andere reis!

lees meer lees minder

Marianne Katerberg-Bonnink

03-06-2022

Het was voor ons de eerste keer dat we een dergelijke reis gemaakt hebben. We hebben genoten van de luxe, bagagevervoer, verzorging van ontbijt en lunch. Heerlijk alleen aandacht voor de natuur en elkaar. Het hotel in Ootmarsum verdient een extra pluim, wat een vriendelijke mensen, die er alles aan doen om het naar je zin te maken. Het Fletcher hotel was minder qua kamer, maar ontbijt was daarentegen erg lekker.

Ook het eerste hotel is een familiebedrijf, mooie ruime kamer, goed ontbijt en vriendelijke mensen.

lees meer lees minder

H.Snel

22-07-2021

Het was een prachtige wandelvakantie door het heuvelachtige Twente. Mijn dochter en ik hebben er erg van genoten. Dat het goed weer was, hielp uiteraard mee. Ook al ben ik een geboren Tukker, we zijn op plekken geweest die ik nog niet kende. De afstanden waren goed te doen en er was tijd genoeg om uit te rusten, het schetsboekje er bij te pakken en lekker een uurtje te tekenen.
Kan het echt aanraden.

lees meer lees minder

Van Der Poest

04-06-2021

Het Ros van Twente is een prachtige route. We hebben genoten van het mooie landschap, de rust en de fraaie boerderijen. Wij boften dat alle rododendrons bloeiden, die volop aanwezig waren op de landgoederen. De hotels waren prima en heerlijk te kunnen wandelen zonder zware rugzak op de rug. De bagage stond klaar als we in het hotel aankwamen. Het kaartenmateriaal is prima. Topo-Actief had de routes ingetekend. Dat was handig.

lees meer lees minder

Atighi

01-05-2021

Wij hebben Twente als een paradijs ervaren. Urenlang in natuur lopen zonder enig contact met mensen. De paden zijn goed aangegeven en de hotels zijn aan het eind van zo'n lange dag warm en comfortabel. Kortom, we komen snel terug.

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden