Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Trektocht Lechweg - 13 dagen
Alle 13 foto's tonen

Trektocht Lechweg - 13 dagen

1 / 13

Lechweg

2 / 13

Lechweg

3 / 13

Lechweg

4 / 13

Lechweg

5 / 13

Lechweg

6 / 13

Lechweg

7 / 13

Lechweg

8 / 13

Lechweg

9 / 13

Lechweg

10 / 13

Lechweg

11 / 13

Lechweg

12 / 13

Lechweg

13 / 13

Lechweg

Zwaarte:
Duur: 13 dagen, 12 nachten, 11 wandeldagen
 • Trektocht door de Alpen
 • Wandelparadijs Lechtaler Alpen
 • Inclusief kaart voor de Lechtalbus

De Lech, een van de laatste min of meer ongerepte rivierlandschappen in de Alpen, slingert zich een weg door het prachtige landschap. De route begint bij de Formarinsee in Vorarlberg, waar de Lech als een onschuldige bergbeek rustig ontspringt. Tijdens het wandelen verandert deze beek in een indrukwekkende stroom, die met een oorverdovend geluid door een diepe kloof raast. De Eifelsteig eindigt in Lechfall bij Füssen, waar de turquoiseblauwe rivier weer rustig voortkabbelt door het dal. Naast de rivier zijn de langste voetgangersbrug van Europa en de wereldberoemde koninklijke kastelen ook meer dan de moeite waard voor een geweldige wandelvakantie.

Wandelvakantie Lechweg in de Alpen - inclusief bagagevervoer

Om een van de laatste ongetemde rivierlandschappen te beschermen is hier een nationaal park opgericht. Hier groeien orchideeën en er broeden veel vogelsoorten. In de Lechtaler Alpen bevindt zich een van de grootste steenbok kolonies van Europa. U komt langs een waterval en over de langste voetgangershangbrug van Europa.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Lechweg - 13 dagen

Aankomst in Lech am Arlberg

Aankomst in Lech am Arlberg, u kunt deze dag vrij besteden.
U overnacht in Lech am Arlberg.

Etappe 1: Van Formarinsee naar Lech

14km5 uur

Na een korte busrit van ongeveer15 minuten begint uw wandelvakantie. Via bergpaden slingert de Lechweg door het brongebied van de Lech tot de beken Formarinbach en Spullerbach samenkomen.
U overnacht wederom in Lech am Arlberg.

Etappe 2: Van Lech naar Warth

13km4,5 uur

Eerst wandelt u hoog boven de rivier door idyllisch boerenland en over weelderige bergweiden voordat fascinerende uitzichten op de wilde Lechkloof zichtbaar worden. Het pad loopt licht bergopwaarts door het hooggelegen bos naar het Walser dorp Warth, waar een natuurlijk zwemmeer en de hoogstgelegen alpenmelkerij je uitnodigen voor een pauze.
U overnacht in Warth.

Etappe 3: Van Warth naar Steeg

13km4,5 uur

Vandaag gaat de wandelroute richting Tirol. Het pad leidt u omhoog naar Lechleiten, het begin van de Panoramaweg. Geniet van het prachtige uitzicht op het Lechdal, ver beneden glinstert het magische turquoise van de rivier steeds weer in de diepte. Het slingerende pad leidt u terug naar de oever, om via kleine gehuchten te eindigen het mooie dorpje Steeg.
U overnacht in Steeg.

Etappe 4: Van Steeg naar Stockach

10km4 uur

De wandeldag begint langs de oevers van de Lech naar het mooie dorp Holzgau, waar de kleurrijk beschilderde huizen het traditionele stadsbeeld kenmerken. Daar wacht u een heel bijzonder hoogtepunt met de oversteek van één van de langste en spectaculairste voetgangershangbruggen van Europa. U vervolgt u weg naar het eindpunt van vandaag Stockach.
Na de wandeling neemt u de Lechtalbus naar Steeg waar u opnieuw overnacht.

Etappe 5: Van Stockach naar Griesau/Elbigenalp

8,5km3 uur

U neemt de Lechtalbus van Steeg naar Stockach, vanwaar u de route van weer oppakt en wandelt naar Griesau/Elbigenalp. De route van vandaag gaat over bloeiende weiden en rustige bospaden naar Elbigenalp, het geografische centrum van het Lechtal en bolwerk van traditioneel houtsnijwerk.
U overnacht in Griesau of Elbigenalp.

Etappe 6: Van Griesau/Elbigenalp naar Elmen

14km5 uur

De Lechweg loopt van de Elbigenalp direct langs de rivier naar Häselgehr. Vanuit hier wandelt u langs de kerk naar een gehucht. Vervolg de Panoramaweg naar Elmen. Om in het centrum van Elmen te komen, moet je de Lechweg verlaten.
U overnacht in Elmen.

Etappe 7: Van Elmen naar Stanzach

11km4 uur

Passeer de waterval en vervolg uw weg. Wandel over een steil pad, met fantastisch uitzicht op de "wilde Lech" naar beneden naar het dorp, waar een veldweg u verder leidt naar Stanzach. Een rustig dorp midden in de bergwereld.
U overnacht in Stanzach.

Etappe 8: Van Stanzach naar Weißenbach

12,5km4 uur

Vandaag laat de Lech zich weer van zijn wildste kant zien: je wandelt door een ruig rivierlandschap, waar een andere hangbrug durvers verleidt om hem te beklimmen. Steek de Johannesbrücke over en wandel door het natuurreservaat Moosberg naar Weissenbach.
U overnacht in Weissenbach.

Etappe 9: Van Weißenbach naar Höfen

10km3,5 uur

De route van vandaag is een korte etappe. Vanuit Weissenbach steek u de Rotlech over en bereik u via rustige paden langs de rivier het gemoedelijke dorpje Höfen. Vergeet niet om in Höfen naar de Lechpromenade te wandelen, waar u mooie foto's kunt maken.
U neemt de bus naar Reutte waar u overnacht.

Etappe 10: Van Höfen naar Pflach

11km4 uur

De dag begint met een busritje terug naar Höfen, waar u de route weer oppakt. Via de panoramaweg wandelt u omhoog naar een uitkijkpunt bij de kapel vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over het dalbekken van Reutte. Vervolgens wandelt u langs de glinsterende Frauensee en daarna naar beneden waar u de Lech oversteekt naar het eindpunt van vandaag Pflach.
Na de wandeling neemt u de Lechtalbus naar Reutte waar u opnieuw overnacht.

Etappe 11: Van Pflach naar Füssen

15km5 uur

De laatste wandeldag is aangebroken. Ook vandaag begint de dag met een busritje, u stapt uit in Plach, waar het laatste stukje van de Lechweg begint. U verlaat de Lech en wandelt omhoog door weiden en bossen over de staatsgrens naar Beieren. Al snel ziet u in de verte de kastelen Hohenschwangau en Neuschwanstein voor u! De indrukwekkende Lechwatervallen markeren uiteindelijk het einde van de Lechweg. U overnacht in het historische Füssen.
U overnacht in Füssen.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U overnacht in diverse hotels waarbij alle kamers beschikken over een eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket in het Duits circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Lech is ongeveer 880 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen eind juni en begin oktober.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

zo 21 jul. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 1.594,00

Bekijk prijzen

Veilig boeken - wij zijn aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Aktiv Card voor de Lechtalbus
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Lokaal busvervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Door het gematigde landklimaat zijn de winters in Lech koud en relatief droog. De zomers zijn relatief warm, maar aan de natte kant. De gevoelstemperatuur ligt over het algemeen wat hoger als de zon er even doorkomt.
Zwaarte: Zowel alpinisten als vrijetijdswandelaars zullen het naar hun zin hebben op de Lechweg. Er zijn geen klimpassages of klimsecties, dus bergwandelervaring is niet nodig. Maar een goede conditie en gezondheid zijn wel een voorwaarde.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: Deze trektocht in Oostenrijk is geschikt voor mensen met bergwandelervaring.
Bereikbaarheid: In Lech kunt u gratis parkeren, er is busverbinding tussen Füssen (treinstation) en Lech. Het eindpunt Füssen is goed per trein bereikbaar.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Mw. N. Both

25-07-2023

We hebben weer een heerlijke wandelvakantie gehad. Dank voor alle goede zorgen!

Anoniem

01-08-2022

Super vakantie gehad, een geweldige wandelroute, je wordt elke dag weer opnieuw verrast door o.a. stijle bospaadjes en groene weide met mooie veldbloemen, Na het wandelen was er de luxe van een mooi hotel. Jurgen en Brigitte

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden