Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Trektocht Lechweg - 11 dagen
Alle 15 foto's tonen

Trektocht Lechweg - 11 dagen

1 / 15

Lechweg

2 / 15

Lechweg

3 / 15

Lechweg

4 / 15

Lechweg

5 / 15

Lechweg

6 / 15

Lechweg

7 / 15

Lechweg

8 / 15

Lechweg

9 / 15

Lechweg

10 / 15

Lechweg

11 / 15

Lechweg

12 / 15

Lechweg

13 / 15

Lechweg

14 / 15

Lechweg

15 / 15

Lechweg

Zwaarte:
Duur: 11 dagen, 10 nachten, 9 wandeldagen
 • Trektocht door de Alpen
 • Ongerepte dal van de Lech
 • Langste hangbrug van Oostenrijk.

Over een afstand van ongeveer 125 km volgt u de rivier de Lech. De route begint bij de Formarinsee in Lech am Arlberg in de Oostenrijkse provincie Vorarlberg tot de Lechwaterval in Füssen. Zo verbindt het vijf regio's en twee landen met hun tradities en verhalen. Deze langeafstandswandelroute, voert langs een van de grootste steenbokkolonies van Europa, langs een waterval die op magische wijze droogvalt en elk jaar weer opduikt, over een spectaculaire hangbrug voor voetgangers, helemaal tot aan de Beierse koninklijke kastelen. De magische turquoise rivier is een wahalla voor veel flora en fauna, zoals verschillende broedvogelsoorten en wilde orchideeën.

Wandelvakantie Lechweg in de Alpen - Oostenrijk

Om een van de laatste ongetemde rivierlandschappen te beschermen is hier een nationaal park opgericht. Hier groeien orchideeën en er broeden veel vogelsoorten. In de Lechtaler Alpen bevindt zich een van de grootste steenbok kolonies van Europa. U komt langs een waterval en over de langste voetgangershangbrug van Europa.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Lechweg - 11 dagen

Aankomst in Lech am Arlberg

Aankomst in Lech am Arlberg, u kunt deze dag vrij besteden.
U overnacht in Lech am Arlberg.

Etappe 1: Van de Formarinsee naar Lech

14km5 uur

Na een korte busrit van 15 minuten begint uw wandelvakantie. Via bergpaden slingert de Lechweg door het brongebied van de Lech tot de beken Formarinbach en Spullerbach samenkomen.
U overnacht in Lech am Arlberg.

Etappe 2: Van Lech naar Lechleiten

15km5 uur

Deze etappe brengt u boven Lech am Arlberg naar Grenztobel, de gemeentegrens tussen Lech en Warth. U steekt de brug over en wandelt gestaag omhoog naar het dorp Warth, vanuit het dorpscentrum leidt de etappe richting uw eindbestemming van vandaag.
U overnacht in Lechleiten.

Etappe 3: Van Lechleiten naar Holzgau

16km5,5 uur

U wandelt over de Panorama Trail in de richting van Steeg. Prachtige uitzichten bieden u een blik op de Lech vallei. Enkele kronkelende bochten leiden u uiteindelijk naar beneden naar de rivier. Wandel langs de prachtige oevers over een brug naar het dorp Steeg, vanuit dit dorp leidt een veldweg verder richting uw eindbestemming van vandaag.
U overnacht in Holzgau.

Etappe 4: Van Holzgau naar Griesau/Elbigenalp

13km5 uur

Voor wie niet bang is leidt de Lech Trail over een spectaculaire hangbrug voor voetgangers. Als u geen hoogtevrees heeft, wandelt u via de oorspronkelijke route het Höhenbachtal in en langs de Simmswasserfall. Op houten wandelpaden wandelt u verder richting Stockach, vanaf hier gaat u gestaag bergopwaarts naar het dalstation. Daarvandaan voert de langeafstandswandelroute u richting Elbigenalp.
U overnacht in Griesau of Elbigenalp.

Etappe 5: Van Griesau/Elbigenalp naar Elmen

14km5 uur

De Lechweg loopt van de Elbigenalp direct langs de rivier naar Häselgehr. Vanuit hier wandelt u langs de kerk naar een gehucht. Vervolg de Panoramaweg naar Elmen. Om in het centrum van Elmen te komen, moet je de Lechweg verlaten.
U overnacht in Elmen.

Etappe 6: Van Elmen naar Forchach

15km5,5 uur

Passeer de waterval en vervolg uw weg. Wandel over een steil pad, met fantastisch uitzicht op de "wilde Lech" naar beneden naar het dorp, waar een veldweg u verder leidt naar Stanzach. Een rustig dorp midden in de bergwereld. Na een pauze in Stanzach wandelt u verder voor het laatste stuk vandaag naar Forchach.
U overnacht in Forchach.

Etappe 7: Van Forchach naar Höfen

14km4,5 uur

Vandaag laat de Lech zich weer van zijn wildste kant zien: je wandelt door een ruig rivierlandschap, wandel door het natuurreservaat Moosberg naar Weissenbach. U vervolgt de weg via rustige paden langs de rivier naar het gemoedelijke dorpje Höfen.
U neemt de bus naae Reutte waar u overnacht.

Etappe 8: Van Höfen naar Pflach

11km4 uur

De dag begint met een busritje terug naar Höfen, waar u de route weer oppakt. Via de panoramaweg wandelt u omhoog naar een uitkijkpunt bij de kapel vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over het dalbekken van Reutte. Vervolgens wandelt u langs de glinsterende Frauensee en daarna naar beneden waar u de Lech oversteekt naar het eindpunt van vandaag Pflach.
Na de wandeling neemt u de Lechtalbus naar Reutte waar u opnieuw overnacht.

Etappe 9: Van Pflach naar Füssen

15km5 uur

De laatste wandeldag is aangebroken. Ook vandaag begint de dag met een busritje, u stapt uit in Plach, waar het laatste stukje van de Lechweg begint. U verlaat de Lech en wandelt omhoog door weiden en bossen over de staatsgrens naar Beieren. Al snel ziet u in de verte de kastelen Hohenschwangau en Neuschwanstein voor u! De indrukwekkende Lechwatervallen markeren uiteindelijk het einde van de Lechweg. U overnacht in het historische Füssen.
U overnacht in Füssen.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U overnacht in diverse hotels waarbij alle kamers beschikken over een eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket in het Duits circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Lech is ongeveer 880 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen eind juni en begin oktober.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

ma 24 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 1.287,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Lokaal busvervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Door het gematigde landklimaat zijn de winters in Lech koud en relatief droog. De zomers zijn relatief warm, maar aan de natte kant. De gevoelstemperatuur ligt over het algemeen wat hoger als de zon er even doorkomt.
Zwaarte: Zowel alpinisten als vrijetijdswandelaars zullen het naar hun zin hebben op de Lechweg. Er zijn geen klimpassages of klimsecties, dus bergwandelervaring is niet nodig. Maar een goede conditie en gezondheid zijn wel een voorwaarde.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: Deze trektocht in Oostenrijk is geschikt voor mensen met bergwandelervaring.
Bereikbaarheid: In Lech kunt u gratis parkeren, er is busverbinding tussen Füssen (treinstation) en Lech. Het eindpunt Füssen is goed per trein bereikbaar.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Karin Slegers

23-07-2022

De Lechweg is een enorme aanrader, zeker voor mensen die niet al te hoog in de bergen willen wandelen maar wel het berggevoel zoeken. We vonden de route heel afwisselend en elke etappe was echt prachtig. Soms liepen we over rotsachtige paden, soms over glooiende Alpenweiden, dan weer langs spectaculair steile hellingen in een dennenbos of op brede paden direct naast de Lech. Leuk ook om te zien hoe de Lech verandert van een bescheiden bergriviertje tot een brede rivier, en de verschillende kleuren van het water, van wit/grijs (vooral na regen) tot helder turquoise, zijn echt fascinerend.

Wij kozen voor de B-variant van deze reis en dat is echt een heel ontspannen versie, maximaal 16 km. per dag. Hierdoor waren we steeds vrij vroeg in de middag klaar, waardoor we nog lekker met een boek op een terras konden ontspannen. Ideaal voor het vakantie gevoel. We hebben veel geluk gehad met het weer, het was op één enigszins regenachtige dag na zeer zonnig en droog. Wel fijn voor de regenachtige dagen: in dit wintersportgebied hebben werkelijk alle hotels skischoendrogers, ook ideaal voor natte wandelschoenen!

De hotels waren prima, en alle praktische zaken zoals bagagevervoer en bustickets die inbegrepen waren kregen we netjes op tijd bij het juiste hotel. Ook de informatie van de reisorganisatie - hoewel allemaal in het Duits - was heel duidelijk. De route is overigens uitzonderlijk goed bewegwijzerd ook, dus veel van de informatie was nagenoeg overbodig. Sommige hotels waren niet direct aan de route, maar dan werd steeds heel duidelijk aangegeven hoe de hotels met bus of taxi bereikt konden worden. Wij kozen er meestal voor om gewoon te lopen, die extra 2,5 km. waar het vaak om ging konden er ook nog wel bij.

We hebben enorm genoten van deze route en raden hem echt aan!

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden