Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Trektocht Lechweg - 9 dagen
Alle 14 foto's tonen

Trektocht Lechweg - 9 dagen

1 / 14

Lechweg

2 / 14

Lechweg

3 / 14

Lechweg

4 / 14

Lechweg

5 / 14

Lechweg

6 / 14

Lechweg

7 / 14

Lechweg

8 / 14

Lechweg

9 / 14

Lechweg

10 / 14

Lechweg

11 / 14

Lechweg

12 / 14

Lechweg

13 / 14

Lechweg

14 / 14

Lechweg

Zwaarte:
Duur: 9 dagen, 8 nachten, 7 wandeldagen
 • Trektocht door de Alpen
 • Bergwandelingen
 • Ongetemd rivierlandschap

De Lechweg is een adembenemende trektocht doo één van de laatste wilde rivierlandschappen van Europa. Gedurende ongeveer 125 km volgt u de magische, turquoiseblauwe Lech-rivier met vele grindbanken van de bron bij de Formarinsee in Vorarlberg tot aan de Lechfall bij Füssen in de Allgäu. Laat u betoveren door de rustige schoonheid van de ongerepte natuur, de heldere rivier en de adembenemende uitzichten. U wandelt over de langste voetgangersbrug van Europa en langs wereldberoemde koninklijke kastelen. Wandelvakantie Lechweg biedt u een unieke natuurervaring en een kans om te genieten van de prachtige alpiene omgeving.

Wandelvakantie Lechweg in de Alpen - Oostenrijk

De Trektocht Lechweg is een bijna klassieke route van Formarinsee naar Füssen die u bij Topo-Aktief in drie verschillende arrangementen kunt wandelen. Er is een 9- daagse, 11-daagse en 15-daagse variant. Het verschil is dat hoe langer de wandelreis hoe korter de dagetappes. Bij Arrangement A loopt u de Lechweg in negen dagen. Zoals gezegd gaat de Lechweg door één van de laatste ongetemde rivierlandschappen van Europa. Om dit natuurgebied te beschermen is hier een nationaal park voor opgericht. Hier groeien orchideeën en er broeden veel vogelsoorten. Ook bevinden zich in de Lechtaler Alpen één van de grootste steenbok kolonies van Europa.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Lechweg - 9 dagen

Aankomst in Lech am Arlberg

Aankomst in Lech am Arlberg, u kunt deze dag vrij besteden.
U overnacht in Lech am Arlberg.

Etappe 1: Van Formarinsee naar Lech

14km5 uur

Na een korte busrit van ongeveer 15 minuten begint uw wandelvakantie. Via bergpaden slingert de Lechweg door het brongebied van de Lech tot de beken Formarinbach en Spullerbach samenkomen.
U overnacht wederom in Lech am Arlberg.

Etappe 2: Van Lech naar Lechleiten

15km5 uur

Deze etappe brengt u boven Lech am Arlberg naar Grenztobel, de gemeentegrens tussen Lech en Warth. U steekt de brug over en wandelt gestaag omhoog naar het dorp Warth, vanuit het dorpscentrum leidt de etappe richting uw eindbestemming van vandaag.
U overnacht in Lechleiten.

Etappe 3: Van Lechleiten naar Holzgau

16km5,5 uur

U wandelt over de Panorama Trail in de richting van Steeg. Prachtige uitzichten bieden u een blik op de Lech vallei. Enkele kronkelende bochten leiden u uiteindelijk naar beneden naar de rivier. Wandel langs de prachtige oevers over een brug naar het dorp Steeg, vanuit dit dorp leidt een veldweg verder richting uw eindbestemming van vandaag.
U overnacht in Holzgau.

Etappe 4: Van Holzgau naar Griesau/Elbigenalp

16km5,5 uur

Voor wie niet bang is leidt de Lech Trail over een spectaculaire hangbrug voor voetgangers. Als u geen hoogtevrees heeft, wandelt u via de oorspronkelijke route het Höhenbachtal in en langs de Simmswasserfall. Op houten wandelpaden wandelt u verder richting Stockach, vanaf hier gaat u gestaag bergopwaarts naar het dalstation. Daarvandaan voert de langeafstandswandelroute u richting Elbigenalp.
U overnacht in Griesau of Elbigenap.

Etappe 5: Van Griesau/Elbigenalp naar Stanzach

18km6 uur

De Lechweg loopt van de Elbigenalp direct langs de rivier naar Häselgehr. Vanuit hier wandelt u langs de kerk naar een gehucht. Passeer de waterval en vervolg uw weg. Wandel over een steil pad naar beneden naar het dorp, waar een veldweg u verder leidt naar Stanzach.
U overnacht in Stanzach.

Etappe 6: Van Stanzach naar Wangle/Höfen

24km7 uur

Een stukje wilde rivier, de Lechweg leidt u nu langs de grindbanken door het karakteristieke wilde rivierlandschap. Langs de oever van de rivier bereikt u de Johannisbrücke brug. Vanaf Weißenbach wandelt u naar de uitgang van een kloof en verder vervolgt u uw weg naar Rieden en Ehenbichl. Vanaf Ehenbichl leidt de route uiteindelijk naar Wängle.
U overnacht in Wangle of Höfen.

Etappe 7: Van Wangle/Höfen naar Fussen

21km6 uur

Vanuit Wängle leidt deze etappe eerst naar de Höhenpanoramaweg. Daarvandaan leidt een pad omhoog naar een kapel, vanwaar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft. Loop nu verder tot u de Lech oversteekt richting Pflach. Op het laatste deel verlaat u de Lech en wandelt u over bos- en bospaden naar de Alpsee op Beierse bodem.
U overnacht in Füssen.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U overnacht in diverse hotels waarbij alle kamers beschikken over een eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket in het Duits circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Lech is ongeveer 880 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen eind juni en begin oktober.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

ma 26 aug. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 1.023,00

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Lokaal busvervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Door het gematigde landklimaat zijn de winters in Lech koud en relatief droog. De zomers zijn relatief warm, maar aan de natte kant. De gevoelstemperatuur ligt over het algemeen wat hoger als de zon er even doorkomt.
Zwaarte: Zowel alpinisten als vrijetijdswandelaars zullen het naar hun zin hebben op de Lechweg. Er zijn geen klimpassages of klimsecties, dus bergwandelervaring is niet nodig. Maar een goede conditie en gezondheid zijn wel een voorwaarde.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: Deze trektocht in Oostenrijk is geschikt voor mensen met bergwandelervaring.
Bereikbaarheid: In Lech kunt u gratis parkeren, er is busverbinding tussen Füssen (treinstation) en Lech. Het eindpunt Füssen is goed per trein bereikbaar.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Herman Remmerie

12-09-2023

Perfect geregelde wandeltocht in prachtig natuurschoon langs de Lech. Excellente accommodaties onderweg. Een aanrader !

Marcel Jacobs

10-07-2022

Een heerlijke wandelvakantie door het Oostenrijkse Arlberg en Lechtal. Prachtige route in 7 wandeldagen, we hebben uiteindelijk 175km afgelegd. Dag 1 en 7 waren de zwaarste maar uiteindelijk was alles prima te doen. Heerlijk genoten van alle vergezichten en mooie afwisselende stukken. Dan weer een flinke klim, daarna weer heerlijk afdalen naar het volgende dorp. De afwisseling maakt deze route wat ons betreft zo leuk. We hadden gekozen voor de luxe variant met bagage vervoer en elke avond een prima hotel. Natuurlijk is er bij dagelijks wisselende hotels een verschil in kwaliteit, maar telkens verraste ons de locaties. Was de ene keer het verblijf iets soberder, dan verraste ze ons met een geweldig ontbijt dat weer alles compenseerde. Was het een gemiddeld onderkomen, hadden we weer het geluk van een geweldige enthousiaste goedlachse gastvrouw. Geen dag viel ons tegen. Kortom een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt maar toch graag de luxe van een eigen bed op prijs stelt.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden