Vind de reis die bij u past:

Trektocht Ros van Twente - Reisnr: 901

Wandelvakantie Nederland, Twente


 • Wandelvakanties
 • Ook in de winter
 • Wandelvakanties Trektocht Ros van Twente
 • Wandelvakanties Trektocht Ros van Twente
 • Wandelvakanties Trektocht Ros van Twente
 • Wandelvakanties Trektocht Ros van Twente
 • Wandelvakanties Trektocht Ros van Twente
 • Wandelvakanties Trektocht Ros van Twente

Wandelvakantie in Twente met bagagevervoer

Drie dagen heerlijk wandelen in Twente! Het landschap is afwisselend, oer-Nederlands en knus. Het herbergt uitgestrekte heidevelden, bossen, kronkelende beken, weilanden vol bloemen en eeuwenoude boerderijen. U wandelt door fraaie natuurgebieden als de Tankenberg, het Lutterzand, landgoed Singraven en het Roderveld.

Reissom Ros van Twente 2021:


 2-persoonskamer* 

 1-persoonskamer 
 Ros van Twente 
€ 235
€ 295
*Deze prijs is per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Duur: 

Ros van Twente: 3 dagen/ 2 nachten/ 3 wandeldagen

Type reis: Trektocht

Inbegrepen:

 • 2x Overnachting
 • 2x Ontbijt
 • Lunchpakket (wandeldag 2 en 3)
 • Bagagevervoer (maximaal 1 koffer van 20 kilo p.p.)
 • Kaartmateriaal
 • Routebeschrijving
 • GPS-bestanden

Niet inbegrepen: Eventuele transfers, diner, toeristenbelasting, overige maaltijden.

Bij te boeken:

 • 2x 3-gangen menu (dag 1 en 2) € 49,- p.p. voor 2 diners

Aanpassen/ verlengen: U kunt deze reis naar wens aanpassen/ verlengen, een greep uit de extra opties: 

 • Extra voorovernachting of verlenging in Oldenzaal 

 • Rondwandeling rondom Oldenzaal 

 • Extra overnachting Denekamp of Ootmarsum 

 • Alle wandeldagen zijn in te korten door middel van transfers

Een extra overnachting op basis van logies/ontbijt is te boeken vanaf € 58,- per persoon per nacht.

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Accommodatie:U verblijft in prima 3*/ 4* hotels in een 2-persoonskamer met douche en toilet.
Zwaarte:licht; oo 
Openbaar vervoer:Trein naar Oldenzaal 

Routebeschrijving: Nederlands 

GPS data:Beschikbaar 

Hond: Op aanvraag 
Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december.

Twente is een landstreek, die het oostelijke deel van de provincie Overijssel omvat. De gastvrije bewoners worden Tukkers genoemd. 

Twente kent een grote hoeveelheid onverharde wegen en paden die een onbekommerde en rustige wandeling garanderen.

Geologisch is Twente één van de meest interessante gebieden van Nederland, er komen aardlagen uit verschillende perioden op een vrij klein gebied aan de oppervlakte. 

Dit maakt het zogenaamde Twentse coulissenlandschap zeer afwisselend en een ideale verblijfplaats voor veel vogelsoorten, kleine knaagdieren en reeën. 

Het landschap is licht glooiend met stromende beken, groene weilanden en fraaie panorama's met de Tankenberg als hoogste punt van de provincie (86 meter). Een lust voor iedere wandelaar en natuurliefhebber.

 

Dag 1: Oldenzaal - Denekamp (22,5 km)

U wandelt vanuit het mooie Oldenzaal via de prachtige Tankenberg richting het natuurgebied Lutterzand, waar het riviertje De Dinkel stroomt. De Dinkel vormt hier de grillige grens tussen lagergelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. De steile Dinkeloevers bieden hier een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd. Vanaf het Lutterzand loopt u grotendeels via de oevers van De Dinkel richting uw overnachtingsplek. U overnacht bij Denekamp, een mooi hotel gelegen aan de Dinkel.  

 

Dag 2: Denekamp - Ootmarsum (21,5 km)

De tweede dag wandelt u naar Ootmarsum. U passeert het landgoed Singraven, bekend van de watermolen van Singraven aan de Dinkel, het koetshuis en een aantal pachtboerderijen. Daarna vervolgt u deze prachtige route langs verschillende beekjes en het Almelo-Nordhorn kanaal. Aan het einde van de wandeling loopt u via de Kuiperberg Ootmarsum binnen. U overnacht in het pittoreske Ootmarsum, dit stadje staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Nederland.  

 

Dag 3: Ootmarsum - Oldenzaal (20 km)

De derde dag wandelt u van Ootmarsum via Voltherbroek, het prachtige Roderveld en de Tankenberg terug naar Oldenzaal. Een deel van het pad dat u volgt gaat over de oude trambaan die van Oldenzaal naar Denekamp liep.

Het arrangement eindigt na de wandeling, het is eventueel mogelijk een extra overnachting in Hanzestad Oldenzaal te boeken.


 

Dagschema Ros van Twente Dag 1: Oldenzaal - Denekamp (22,5 km) Dag 2: Denekamp - Ootmarsum (21,5 km) Dag 3: Ootmarsum - Oldenzaal (20 km)
Zwaarte van de trektocht **

De wandelingen die wij in Twente hebben uitgezet zijn rond de 20 kilometer per dag. Alle wandelingen kunnen door middel van transfers worden ingekort tot elke gewenste lengte

 

Diners:

We laten de keus voor het avondeten graag aan u zelf over. Soms kan er bij het hotel gegeten worden, maar zowel in Denekamp als in Ootmarsum zijn er meerdere restaurantjes in de buurt. Nu in coronatijd maken wij graag alvast een reservering voor u in het restaurant van het hotel.


Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Anoniem

Reis: Ros van Twente
Oktober 2020 - Wij hebben heel prettige wandeldagen gehad, slechts een bui, dus ook de weergoden waren met ons. Het blijft toch raar deze Coronatijd, mensen houden afstand, en bij ons bezoek aan Oldenzaal tref je lege winkelstraten. Maar de ontvangst in de hotels was allerhartelijkst ondanks de lage bezetting. Onze thermoskan werd gevuld met heet water, dus konden we ons kopje koffie zelf maken. Wat ons betreft was het een uitstekende manier om onze vakantiedagen door te brengen. In de buitenlucht, lopend door een afwisselend landschap.