Topo-Aktief: Wandelvakanties en pelgrimsreizen in Europa
Vind de reis die bij u past:

Voor u geselecteerde reizen:

Wandelvakantie Frankrijk

De rivier de Dordogne ontspringt in het Centraal Massief en baant zich van daaruit een weg door adembenemende landschappen die erom vragen om uitgebreid verkend te worden. De wandelingen vertrekken steeds vanaf de kalkplateaus die de Dordognevallei omgeven. Dit levert machtige vergezichten over de vallei op. Een afwisseling van open landschap en gesloten boswegen volgen elkaar op.

Vallei van de Dordogne

Vanaf € 395.00
Wandeltrektocht Elzas: Aan de voet van de beboste bergen met kastelen en oude ruïnes ontvouwt zich een fraai panorama, middeleeuwse dorpjes met vakwerkhuizen gelegen tussen uitgestrekte wijngaarden. U wandelt van Turckheim naar Barr, afwisselend door bossen en langs wijngaarden. U kunt de beroemde Elzasser wijnen proeven samen met lokale specialiteiten.

Elzas, oude dorpen en wijngaarden

Vanaf € 805.00
De Vogezen is een middelgebergte met meren omzoomd door rotsen en uitgestrekte bossen. U wandelt over de hoogste toppen van de Vogezen, de Grand Ballon (1424m), Tete des Faux (1219m), Hohneck (1363m) en Petit Ballon (1272m). Bij helder weer kunt u vanaf de Grand Ballon de Alpen zien.

De Hoge Vogezen

Vanaf € 750.00
Wandeltrektocht in Normandie! Het schiereiland Cotentin kent twee gezichten; de rotskust in het westen, ook wel Klein-Ierland genoemd en de brede zandstranden aan de oostkust, waar de landing van de geallieerden op D-day plaats vond.

Normandie Cotentin

Vanaf € 560.00
Wandelen in Bretagne langs de ruige en grillige noordkust. De Roze Granietkust oogt als een gebied uit het begin der tijden, het is bezaaid met grillige, door zee en wind gevormde rotsen. Het is met geen ander gebied vergelijkbaar. Het gebied heeft altijd tot de verbeelding gesproken en is daarom rijk aan legendes en verhalen.

Bretagne Roze Granietkust

Vanaf € 699.00
In het zuiden van de Auvergne, tussen vulkanen en graniet, heeft de Allier een unieke kloof uitgesleten, de ‘Gorges de l’Allier’. Het onstuimige water stroomt langs dorpjes met veelkleurige huizen en oude bruggen, middeleeuwse kastelen en Romaanse kerkjes met fresco’s.

Gorges de l'Allier

Vanaf € 690.00
De “Gorges du Tarn” in de Cevennen behoren tot de spectaculairste kloven van Frankrijk. De rivieren Tarn en Jonte hebben tot 500m diepe en steile kloven in het kalksteengebergte uitgesleten.

Gorges van de Tarn & Jonte

Vanaf € 645.00

De eeuwenoude paden van de Cevennen lopen over lange bergruggen; van de vulkaanpieken in het noorden tot de valleien met lieflijk kabbelende beekjes of woest kolkende rivieren (afhankelijk van het seizoen) in het zuiden. Hier loopt het Stevensonpad.

Stevensonpad

Vanaf € 630.00
Rondwandeling langs de vestingstadjes bij Albi: Wandel door de middeleeuwen langs de mooiste dorpen van Frankrijk. Te midden van adembenemende natuur liggen deze 'Bastides', ommuurde vestingstadjes. Ze zijn in de 12e en 13e eeuw gebouwd.

Albi

Vanaf € 555.00
Wat een droom! Wandelen rond de Mont Blanc; over het dak van Europa door de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen. U loopt over passen en alpenweiden en geniet van al het moois dat deze bergen te bieden hebben: van lieflijke dorpjes met houten huizen tot spectaculaire gletsjers en imposante toppen.

Tour du Mont Blanc

Vanaf € 595.00