Wandelen vanuit 1 plek Ardeche - Fabras - Wandelvakantie Frankrijk, Centraal Zuid
Vind de reis die bij u past:

Ardeche - Fabras - Reisnr: 339

Wandelvakantie Frankrijk, Centraal Zuid


  • Wandelen vanuit 1 plek
  • Wandelvakanties

Wandelen in de Ardeche biedt vele mogelijkheden: de rivier de Lignon, de pittoreske dorpjes Jaujac en Fabras, basaltwanden, idyllische rivierstrandjes en prachtige vergezichten geven genoeg wandelplezier.

 

Reissom Ardeche 2022 - deze reis is helaas volgeboekt in 2022

  

 Appartement/ huisje* 

 1 mrt - 17 juni€ 425
 18 juni - 15 juli
€ 525
 16 juli - 26 aug
€ 625
 27 aug - 16 sept 
€ 525
 17 sept - 31 okt
€ 425
 *Prijs per persoon indien u met 2 personen in een huisje/ appartement verblijft.

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen

Type reis: Standplaatsreis (u verblijft op 1 locatie)

Inbegrepen:

  • 7x Overnachting
  • 7x Ontbijt
  • 7x Lunchpakket
  • 5x Diner -niet op zondag en woensdag (deze dagen kunnen variëren) 
  • Wandelinformatiepakket
  • Lokale assistentie
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, lokaal vervoer, eindschoonmaak (€ 50)

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

 

Accommodatie: sfeervolle gîte met kleine keuken of appartement

Routebeschrijving: De wandelinformatie is in het Nederlands en ontvangt u op de bestemming. Van een gedeelte van de wandelingen is een gps-track aanwezig, welke u ook ter plaatse ontvangt.

Afstand: Utrecht - Fabras 1070 km

Zwaarte: 3 sterren 

Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 maart en 31 oktober

U heeft de keuze uit verschillende wandeling met verschillende afstanden, wandelingen vanuit het huis en wandelingen waarbij u een stukje met de auto moet rijden. U kunt bijvoorbeeld 30 km rijden en dan naar de top van Croix de Bauzon (1500 meter) klimmen, er zijn daar drie wandelingen met verschillende lengte en moeilijkheidsgraad uitgezet. U kunt ook tussen de wijngaarden van Chassiers bij Largentière wandelen. Vanaf het Cham du Cros (1202m) zijn bij helder weer de Alpen en de Mont Ventoux te zien. De eigenaren zijn uitstekende gastheren/gastvrouwen en helpen u graag bij uw keuze uit de veelvoud van aangeboden wandelroutes.


Voorbeeld dagschema (u beslist dus zelf welke wandeling u wanneer loopt):
Dag 1:  Aankomst in Fabras
Dag 2: Rondwandeling via Bonneval (2,5 uur)
Dag 3: Rondwandeling via de Brug Echellette en strandje (3 uur)
Dag 4: Rondwandeling Pont de Diable en uitzichtpunt Thuyets (3 uur)
Dag 5: Rondwandeling Chanareille, Les Hivières (4 uur)
Dag 6: Rondwandeling Jaujac, La Vallee de Lignon (7 uur)
Dag 7: Rondwandeling La Croix de Bauzon (6 uur)

Dag 8: Einde arrangement na het ontbijt.


Dagschema Ardeche / Fabras 1. Aankomst in Fabras 2. Rondwandeling via Bonneval (2,5u) 3. Rondwandeling via de Brug Echellette en strandje (3u) 4. Rondwandeling Pont de Diable en uitzichtpunt Thuyets (3u) 5. Rondwandeling Chanareille, Les Hivières (4u) 6. Rondwandeling Jaujac, La Vallee de Lignon (7u) 7. Rondwandeling La Croix de Bauzon (6u) 8. Vertrek

Accommodatie

La Grange de Fabras is een prachtig vakantieparadijsje gelegen in een streek met veel natuurschoon. U verblijft in appartement/ huisje La Chèvrerie, La Clede, La Source of Le Ruisseau, deze zijn allen sfeervol en goed ingericht. U heeft een privé-terras en kunt gebruik maken van een gezamenlijke tuin en zwembad. Het zwembad is open van half april tot half oktober. De gites hebben douche met toilet, opgemaakte bedden en een kleine keuken. Handdoeken en theedoeken zijn beschikbaar evenals wifi. Er zijn appartementen/ huisjes tot vijf personen beschikbaar.


Bereikbaarheid

De bestemming is het beste bereikbaar met de auto, om alle wandeling te kunnen uitvoeren is een auto een must. 
Per auto: de afstand van Utrecht naar Fabras bedraag 1070 km. Fabras ligt bij de bovenloop van de Ardèche, op circa 15 km van Aubenas, op 1075 kilometer van Utrecht.
Openbaar vervoer: met de TGV rijdt u tot aan Valence; daar vertrekt een bus naar Aubenas. De kortste reistijd van Utrecht naar Aubenas is ongeveer 9 uur.

 

Het klimaat- beste reistijd
De Ardeche heeft een landklimaat. Dat wil zeggen dat de zomers warm zijn en de winters redelijk koud. Omdat de Ardeche vlakbij de Middellandse Zee ligt, heeft de Ardeche ook veel Mediterrane invloeden. 

Zwaarte van de wandelingen (3 sterren)
De wandelingen gaan van makkelijk (2 sterren) tot middelzware wandelingen. Omdat deze reis een standplaatsreis is kunt u per dag bepalen welke afstand uw wilt gaan wandelen, dat is prettig voor als u een dagje wat minder wil. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar).

 

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Mies Dirksen

Reis: Ardeche
Sep. '18 - Wij hebben in augustus 2018, zeer genoten van dit wandelarrangement. Er is voldoende keuze in korte of lange wandelingen, en/of het combineren van wandelingen. Peter kan ook de nodige informatie verstrekken en beschikt daarnaast over goed kaartmateriaal. De gite is zeer compleet en met heel veel zorg en smaak ingericht. Het ontbijt was enorm uitgebreid, lunchpakket uitstekend en Marjon kookt lekker en zeer creatief. Marjon en Peter zijn zeer attent en hadden voor eenieder individuele aandacht. Kortom een aanrader.

Ingezonden door: Tineke de Jonge

Reis: Ardeche
Mei '18 - We hebben een geweldige vakantie gehad in Lagrande de Fabras. Peter en Marjon Bakker hebben ons prima verzorgd, met elke dag een heerlijke driegangenmaaltijd. De gite (Lasource) was super en het was fijn dat er rondom de gebouwen veel verschillende zitjes waren. De Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen waren ruim voldoende en aan de hand daarvan hebben we een flink aantal mooie wandelingen kunnen maken, van verschillende lengte. Kortom, een adres om nog eens naar terug te keren.

Ingezonden door: Sjaak Lagewaard

Reis: Ardeche
Dit is echt een aanrader! Wij hebben hier van een heerlijke wandelweek genoten. Ons appartement (La Source) was werkelijk fantastisch, erg stijlvol ingericht en lekker ruim. De boerderij is heel erg mooi verbouwd, met veel ruimte om lekker buiten te zitten. Het eten was prima verzorgd en vooral heel gezellig! En prachtige wandelingen, goed beschreven en de wandelingen zijn voorgelopen.