Vind de reis die bij u past:

HOE TE BOEKEN ?

Duidelijkheid vooraf
Al onze reizen en arrangementen staan uitgebreid beschreven op onze website.
Deze informatie vindt u op de websites www.topo.nl en www.topo-aktief.nl (zelfde informatie).
Voor persoonlijke toelichting op reizen, kunt u ook bellen: tel. (0031) (0)6-23379131
Bij het vaststellen van de duur van een arrangement worden de eerste en de laatste dag meegerekend. Dus 2 overnachtingen betekent 3 dagen, 7 overnachtingen betekent 8 dagen.
Dit is belangrijk in verband met het afsluiten van reisverzekeringen. Houdt u voor de reisverzekering ook rekening met niet bij het arrangement inbegrepen nachten zoals tijdens de heen- en terugreis of tijdens verlengingen.
Boekt u een trektocht, dan dienen we de boeking uiterlijk 3 weken voor vertrek ontvangen te hebben, bij een standplaatsreis is dit 2 weken voor vertrek.

Boekingsprocedure
Zodra u een boekingsformulier via de website heeft verzonden bent u gebonden aan de boeking.
Vanaf dat moment geldt ook onze annuleringsregeling en worden eventuele wijzigingskosten in rekening gebracht.
Uw naam (en van de medereizigers) dient op dezelfde wijze te zijn vermeld als in uw paspoort.
Indien u via de website boekt dan ontvangt u een bevestiging van ontvangst. 
Indien alles akkoord is bevonden sturen we een factuur, die tevens de boekingsbevestiging is.
De gewenste begin- en einddatum van het gekozen arrangement dient binnen de in de website vermelde reisperiode te vallen.
Bij boeking dient u duidelijk uw bestemming en eventuele speciale wensen te vermelden. 
Uw boeking is bindend onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

Bij geen beschikbaarheid kunnen wij met u andere mogelijkheden bespreken. U bent dan ook vrij om af te zien van verdere bemiddeling.

Reissom individueel arrangement
De gepubliceerde reissommen voor de individuele arrangementen zijn in Euro per persoon en gebaseerd op twee reizigers die samen een kamer delen. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag. Indien u alleen reist, betaalt u altijd een toeslag voor een éénpersoonsarrangement. Bij elk arrangement staat duidelijk aangegeven wat wel en wat niet bij de prijs is inbegrepen. Bij de reissom zijn verzekeringen, entreegelden en drankjes nooit inbegrepen. Met de feestdagen (Pasen, Kerstmis, Oud- en Nieuw etc.) kunnen er toeslagen gelden.
Indien u een vlucht, trein, boot of bus bij ons boekt, en dit vervoer is niet standaard bij de reissom inbegrepen, dan betaalt u reserveringskosten (zie "bijkomende kosten"). Valt het vervoer na 30 juni 2018, dan blijven we u wel hierover adviseren, maar boeken wij deze niet meer in.
Bij elk wandelarrangement is één informatiepakket inbegrepen ongeacht het aantal deelnemers. Wenst u meer pakketten, dan worden deze op aanvraag tegen meerkosten geleverd.

Bijkomende kosten
TOPO-AKTIEF rekent  € 20 reserveringskosten per party per boeking, bij buitenland verzending berekenen we € 35 per party.
Voor een treinreis betaalt u daarboven € 40 per party; voor vluchten betaalt u € 30 per (retour)ticket aan reserveringskosten.
Tickets kunnen in het algemeen niet meer of zonder hoge kosten gewijzigd worden.
Opgelet: Vluchten, treinen, bussen en ferries die vallen in de periode vanaf 1 juli 2018, zullen door Topo-Aktief niet meer ingeboekt worden. Wij blijven u natuurlijk wel adviseren in de keuzes van vervoer naar en van de bestemming.

Het vliegticket: In het geval dat de luchtvaartmaatschappij zijn verplichtingen niet nakomt, is men niet verzekerd voor het vliegticket. De luchtvaartmaatschappij moet hiervoor compenseren.

Wijzigingskosten: Brengt u na boeking nog wijzigingen aan, dan zijn de kosten € 40.

Reisvoorwaarden en verzekeringen
Topo-Aktief aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van ongevallen en omstandigheden die zich tijdens een reis voordoen. Uw deelname aan deze reizen geschiedt geheel op eigen risico. Wij raden u dan ook aan onze reisvoorwaarden achter in de brochure goed te bestuderen. Wij raden u tevens dringend aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Gezien de aard van onze reizen stellen wij een reisverzekering zelfs verplicht!

Reissom en aanbetaling
U dient 15% van de reissom plus de volledige bedragen voor eventuele trein-, vlucht- of andere vervoersmiddelenreserveringen en de premie voor eventuele verzekeringspremies binnen 8 dagen na ontvangst van de factuur te voldoen. Het restant van de reissom dient u 6 weken voor vertrek te betalen. Bij een boeking later dan 6 weken voor vertrek dient u per omgaande het hele bedrag te voldoen.

Mag de hond mee op reis?
Bij een aantal Individuele wandelarrangementen mag de hond mee op reis. Dit staat op de pagina van de reis vermeld. In het algemeen kunt u in schapenlanden (zoals Ierland) en gebieden en in Nationale Parken geen hond meenemen. Daarnaast wensen ook een aantal accommodaties geen honden te ontvangen.