Vind de reis die bij u past:

Voor u geselecteerde reizen:


wandelvakantie Frankrijk

Elzas, oude dorpen en wijngaarden

Vanaf € 670.00
Wandeltrektocht Elzas: Aan de voet van de beboste bergen met kastelen en oude ruïnes ontvouwt zich een fraai panorama, middeleeuwse dorpjes met vakwerkhuizen gelegen tussen uitgestrekte wijngaarden. U wandelt van Turckheim naar Barr, afwisselend door bossen en langs wijngaarden. U kunt de beroemde Elzasser wijnen proeven samen met lokale specialiteiten.

De Hoge Vogezen

Vanaf € 620.00
De Vogezen is een middelgebergte met meren omzoomd door rotsen en uitgestrekte bossen. U wandelt over de hoogste toppen van de Vogezen, de Grand Ballon (1424m), Tete des Faux (1219m), Hohneck (1363m) en Petit Ballon (1272m). Bij helder weer kunt u vanaf de Grand Ballon de Alpen zien.

 

Normandie Cotentin

Vanaf € 420.00
Wandeltrektocht in Normandie: Het schiereiland Cotentin kent twee gezichten, de rotskust in het westen ook wel Klein-Ierland genoemd en de brede zandstranden aan de oostkust, waar de landing van de geallieerden op D-day plaats vond.

Bretagne Roze Granietkust

Vanaf € 550.00
Wandelen in Bretagne langs de ruige en grillige noordkust. De Roze Granietkust oogt als een gebied uit het begin der tijden, het is bezaaid met grillige, door zee en wind gevormde rotsen. Het is met geen ander gebied vergelijkbaar. Het gebied heeft altijd tot de verbeelding gesproken en is daarom rijk aan legendes en verhalen.

Gorges de l'Allier

Vanaf € 515.00
In het zuiden van de Auvergne, tussen vulkanen en graniet, heeft de Allier een unieke kloof uitgesleten, de ‘Gorges de l’Allier’. Het onstuimige water stroomt langs dorpjes met veelkleurige huizen en oude bruggen, middeleeuwse kastelen en Romaanse kerkjes met fresco’s.

Gorges van de Tarn & Jonte

Vanaf € 540.00
De “Gorges du Tarn” in de Cevennen behoren tot de spectaculairste kloven van Frankrijk. De rivieren Tarn en Jonte hebben tot 500m diepe en steile kloven in het kalksteengebergte uitgesleten.

Dordogne - Vestingstadjes

Vanaf € 320.00

Wandeltrektocht in de Dordogne ten zuiden van de rivier de Dordogne: hier liggen in het glooiende heuvellandschap enkele middeleeuwse vestingstadjes – ‘bastides’ – waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vaak omgeven door een stadsmuur met poorten, en op het centrale plein een markthal.

Stevensonpad

Vanaf € 490.00

De eeuwenoude paden van de Cevennen lopen over lange bergruggen, van de vulkaanpieken in het noorden tot de valleien met lieflijk kabbelende beekjes of woest kolkende rivieren, afhankelijk van het seizoen, in het zuiden.
Hier loopt het Stevensonpad.

Albi

Vanaf € 420.00
Rondwandeling langs de vestingstadjes bij Albi: Wandel door de middeleeuwen langs de mooiste dorpen van Frankrijk. Te midden van adembenemende natuur liggen deze 'Bastides', ommuurde vestingstadjes. Ze zijn in de 12e en 13e eeuw gebouwd.

Ardeche \ Fabras

Vanaf € 395.00

Wandelen in de Ardeche biedt vele mogelijkheden: de rivier de Lignon, de pittoreske dorpjes Jaujac en Fabras, basaltwanden, idyllische rivierstrandjes en prachtige vergezichten geven genoeg wandelplezier.